Hem Filosofi Konsten Att Skapa Bra "karma"

Konsten Att Skapa Bra ”karma”

Vi alla föds med en genetisk makeup, som avgör till viss del hur pass mottagliga vi är för att drabbas av depression, eller hur enkelt vi har för att uppleva glädje och så vidare. Så till viss del så handlar det om vårt arvode – om man hade turen med sig på sin sida. Men den större delen styrs inte av chansen.

Personligt Agerande – Du Styr Skutan

Jag är inte speciellt lärd i västerländsk filosofi, det är för många regler, för formellt, så jag tappar lätt intresset. Men den österländska filosofin, och livssynen, finner jag av stort intresse. I öst, då framförallt Indien, så har man en stark betoning på det personliga agerandet. Vi styr vår skuta och formger själva vårt liv till stor del. Ordet Karma har ingen annan betydelse än just det – handling.

Vårt liv avgörs främst av vårt sätt att tänka och agera, och en släng av slump.

Neutralt – Det Blir Vad Vi Gör Det Till

”Karma is a bitch”, stämmer mycket väl – om man handlar på ett sätt som skapar en dålig utgång. Men karma kan också vara en välsignelse, och ens vän – om man gör rätt saker. Vilket kan betyda att man äter rätt, tränar rätt, sover gott och väl; är vänligt mot människorna man är i kontakt med; lever ut sina passioner, ser över sina behov, finner mening i vardagen, och gör en massa andra saker som genererar välmående och välgång.

reklamannons

I det stora hela så är vårt välmående och framgång i våra egna händer.

Va, Är Det Jag Som Styr?

Många ogillar den här iden. ”Vah, är jag ansvarig över min hälsa och mitt välmående? ” tänker dem. Det är jobbigt att ta ansvar. Men om man anammar det här tankesättet – att man själv är kapten över ens eget liv, och styr sin egen skuta, så hamnar man i en position där man är i enorm kontroll. Det öppnar upp för möjlighet till förändring och utveckling.

Jag har själv levt i ohälsa och ignorans, och det var just den här sanningen – att jag är ansvarig över mitt liv och effekterna jag går och strör omkring mig, som gjorde att jag kunde ändra på saker och ting. Även om man anammar den här livsfilosofin, så kommer man givetvis ha kvar brister, fela och ha sig – vi är människor, men man gör det utan ursäkter.

En Livsfilosofi För Lycka och Framgång

Om man ska lyssna till vad vetenskapsmännen säger, så hävdar vissa att vi har 80 % kontroll över vår egen lycka, om man räknar bort den genetiska faktorn. Endast 20 % av livets omständigheter påverkar hur lyckliga och belåtna vi är med vårt liv.

Det finns de som har problem i hjärnan, fysiskt, som gör att de mår dåligt och har svårt med somliga saker; eller kanske lider av något annat handikapp, eller lever i olika extrema livsförhållanden – men majoriteten av oss lever i frånvaron av sådana problem. Utan ens välmående och framgång i livet, när det kommer till kritan, handlar mycket om vilken livsfilosofi man lever efter.

-reklamannons-


Hej. Gillade du det du läste, så får du gärna dela det vidare, så att fler kan ta del av inlägget. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspirerande och upplyftande information, så kan du skriva in dig på nyhetsbrevet.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson. 

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,284FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Flow, Lev från hjärtat, kreativ, lycka, välbefinnande, välmående, tacksamhet, framgång, personlig utveckling, mänsklig tillväxt, motivation, inspiration, humör, attityd, livet.

Lev Från Hjärtat – Upplev Mer Flow I Vardagen

0
Det här inlägget borde jag kanske inte skriva, för jag har en hel del annat som behöver bli gjort. Jag har t.ex., påbörjat en...