Hem Filosofi Konsten Att Skapa En Ljus Framtid

Konsten Att Skapa En Ljus Framtid

Säsonger snurrar på, får åren att gå. Runt runt runt. Sommar leder till höst, vinter till vår – så börjar det om. Lagar sköter allt det där. Ett intelligent och sofistikerat system måste jag säga. Vet du vad? Man kan använda det här systemet till sin egen fördel.

Livet är cykliskt

Det här systemet fungerar ganska så universellt – livet går runt runt på samma sätt i de flesta av livets alla områden. Ibland är man och klättrar på topparna, andra gånger så dyker man ner i mörka djup. Vart man än är, så är det inte en permanent situation, som är ämnad att för alltid vara så.

Spinna på rätt hjul

Eftersom allt går runt runt, så kan man räkna med att se ett visst resultat beroende på vilket hjul man snurrar på. När vi njuter av sommarvärmen, så är vi väl medvetna om att vi kommer få bemöta vinterns kyla vad det lider. För naturlagar styr det där. Så vi förväntar oss inget annat. Man kan likaså så förvänta sig resultat i ens privata liv, ens hälsa, ekonomi, mående och allmänna framgång beroende på vilket av livets hjul man snurrar på.

reklamannons

Snubben med kniven

Jag cyklade förbi två killar häromdagen. På avstånd så såg jag att ena killen höll i något objekt, men jag kunde inte direkt identifiera vad det var för något. När grabbarna uppfattade att jag kom cyklande bakom dem, så gömde grabben det han höll i handen. Jag blev givetvis fundersam och tittade så fort jag cyklade förbi. Då såg jag en stor kniv som pojken lekte med – en så kallad Butterfly. Jag cyklade vidare, låtsades vara ointresserad och diskret tog upp min telefon och ringde polisen.

Fel saker, fel resultat – rätt saker, rätt resultat

Så – vilket hjul snurrar den här pojken på? Jag känner inte snubben, men springer man omkring och leker med kniv, och finner det häftigt – då snurrar man med all säkerhet på fel hjul, och om inte personen börjar snurra på ett annat, så kan man inget annat än förvänta sig att han får möta en eländig framtid.

[tweet]Varje handling, genererar en effekt – som antingen kan slunga oss mot en vacker framtid, eller mot misär och elände.[/tweet]

Att snurra på rätt hjul

Men är man dömd att leva efter ett visst mönster? Måste den här snubben möta en mörk och eländig framtid? Absolut inte! Den verkliga definitionen av ordet karma, är inte att det är något sorts bestraffningssystem – utan snarare att vi, med våra val – skapar vårt eget öde. Aktion kan man översätta det till, och som vi vet, så skapar varje aktion en reaktion.

[tweet]Man kan alltid stanna upp, och ändra riktning i livet – oavsett var man är, eller vart man än varit.[/tweet]

På sätt och vis så väljer vi vår egen framtid, till viss del, med tanke, val och handling. Så har man valt fel, som grabben med kniven – så gäller det nu bara att han tar bättre val – innan kniven hamnar i någon, och han bakom galler. Men det är aldrig försent för någon, att ta bättre val – som i sin tur kan katapultera en mot en vacker och ljus framtid.

-reklamannons-


Om du gillade  du läste, så får gärna dela med dig. Du kan också lämna en kommentar här nedanför eller på Facebook.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

(PS: Nej, man styr inte över naturkatastrofer, genetiska faktorer eller andra saker som är bortom mänsklig kontroll. Men ny vetenskap inom epigenetisk forskning säger dock att vi har viss kontroll även över våra gener.)

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,287FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Rutiner, vanor, tankar, prestation, produktivitet, effektivitet, framgång, meditation.

Just Do It! – Gör Det Medan Det Är Enkelt

0
Det finns en princip som kan underlätta något enormt i ens vardag, öka ens effektivitet, produktivitet och frigöra en massvis med energi. Du kan läsa...