Hem Hälsa Konsten Att Styra Sitt Öde - En Vacker Framtid

Konsten Att Styra Sitt Öde – En Vacker Framtid

Vi alla är förmögna att i varje ögonblick förändra vårt liv, till det bättre och det sämre. Ibland säger vi saker som, ”tänk om det inte vore så svårt”, för att sedan nöja oss med att saker är som dem är.

Men kan det inte vara så att vi ibland måste ta de där tuffa valen, och göra det som är svårt för att det ska bli enkelt? Folk säger ofta ”tänkt om”, följt av ett negativt påstående. Varför inte vända på det? Tänk om livet såg ut på det sätt som du vill, i viss grad. Tänk om, hur skulle det se ut?

Närvaro – Avgöra ens Öde

Jag försöker vara så närvarande i det jag gör varje dag som möjligt, stanna upp lite då och då, och se till så att jag inte far iväg så mycket i mina tankar. Det är inte det lättaste, ett ständigt projekt. Många tänker att vara ”här och nu”, att vara närvarande, är en fråga om att vara väldigt passiv. I den meningen så är ju soffpotatisen, som är nerdegad i soffan, med ett stadigt grepp om fjärrkontrollen ”här och nu”.

reklamannons

Men att vara närvarande i nuet, är att se att ens kedja av beteendemönster, kommer skapa, eller snarare påverka ens framtid – så på så sätt kan vi i viss bemärkelse välja vår egen framtid, genom de val vi tar i nuet. Så man blir mer observant och selektiv i vilka val man gör på en daglig basis.

Den Potentiella Framtiden

De val vi tar varje dag, dikterar hur vår framtid formger sig. Som du läste ovanför, och om du följt mig ett tag, så vet du att jag är väldigt mycket för det här med närvaro, meditation och allt sådant. Woo-Woo.

Grejen är bara den, att vissa kan vara så inkörde i hur nuläget för tillfället ser ut, så de inte ser något annat. Oavsett hur livet ser ut för oss i dagsläget, så kan morgondagen se annorlunda ut. Framtiden är alltid orörd, ett orört kommande Nu under skapelse. Så när vi är alltför fokuserade på hur illa något är, eller ser ut – så hindrar vi den där potentiella framtiden att ta formen som ett vackert Nu i vårt liv.

Gör det som är svårt, så blir det enklare

Jag levde (dåtid) i ohälsa ett tag, i min ungdom. Det om något var svårt, för det berövade mig på så mycket – tid, glädje, autonomi. Att ta tag i saker, i livet,  och arbeta flitigt för ens egen hälsa och välbefinnande – det kräver en viss ansträngning. Men i relation med vad man får tillbaka, så är det inte svårt över huvud taget. Att inte göra det är svårt, i längden.

Att gå till gymmet, eller ta den där promenaden, läsa boken, eller att undvara tid för meditation – det kan vara väldigt jobbigt, men man får väldigt mycket tillbaka – bättre hälsa, fler framtida kvalitativ år med nära och kära, och en naturlig ”må-bra-känsla” i kropp och själ. Så det väger ut det jobbiga.

Det Är Värt Att Kämpa För

I stället för att röka och snusa, dricka kopiösa mängder läsk och energidrycker, och leva allmänt destruktivt som jag så dumt nog gjorde i tidig ålder, så började jag träna, studera vad som främjar hälsa och etablerade sundare vanor. Att leva osunt är svårt. Att arbeta för ens hälsa, lycka, vänskap, familj – allt sådant kräver arbete, men avkastet är stort. Man kan inte ens kalla det för en uppoffring.

-reklamannons-

Eländet som kommer i att inte arbeta för ens hälsa, för att främja positiva relationer; att inte utforska sig själv och lära sig nya saker – väger väldigt mycket, i jämförelse med den lilla kraft och tid man får lägga i arbetet för sin personliga utveckling, och det livligare och rikare livet. Gör det bästa av Nuet, och tänk på de där ljuvliga framtida frukterna som du kommer få sätta tänderna i. Tänk stort.


Hoppas du diggade läsningen, dela den gärna vidare. Du kan få tillgång till liknande inlägg, fler tips och mer inspiration genom att ansluta dig till nyhetsbrevet. Vore skoj att läsa en kommentar från dig här nedanför.

All framgång, lyck och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

64,513FansGilla
20,782FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Karma, personlig utveckling, vision, framtidsvision, lycka, glädje, framgång, självutveckling.

Konsten Att Skapa En Ljus Framtid

0
Säsonger snurrar på, får åren att gå. Runt runt runt. Sommar leder till höst, vinter till vår - så börjar det om. Lagar sköter...