Hem Filosofi Håll Kvar I Drömmen - Kraften i Drömmar och Visioner

Håll Kvar I Drömmen – Kraften i Drömmar och Visioner

Jim Rohn pratar i ett föredrag om när man bör starta sitt projekt att bygga ett hus. Han hävdar att man måste börja när man är klar – att det vore dåraktigt att göra något annat. Visst låter det tokigt. Vadå börja när du är klar? Men, tänk på det, om du står där och bygger, lägger bricka efter bricka – och någon kommer förbi och frågar vad du bygger, om du inte har något svar, så framstår du nog som lite smått galen.

Se saken innan det är klart

Vad han menar är att man bör först veta vad man ska bygga, och ungefär hur det ska se ut – man vill ha en ritning av projektet. I verkliga livet så går inget efter planen till hundra procent, och ritningarna kan behövas tänkas om – men, om man inte har någon som helst bild av vad man vill åstadkomma så blir det svårt att göra något alls. Man vill åtminstone ha en abstrakt vision av det man vill bygga – det kan ta formen av en luddig dröm i sinnet, eller en mer detaljerad plan för hur man ska ta sig till ett visst önskat resultat.

Så vi vill se saken innan det är klart – det betyder att vi drömmer och skapar en vision av det vi vill uppleva, uppnå och skapa. Vi skapar en ”bild” i huvudet av det vi vill. För att sedan kanske konkretisera det, skapa mål och delmål som för oss mot vår önskade dröm. Innan vi har någon ritning, innanför vårt skallben eller på papper, så är det svårt att ta några konkreta steg som faktiskt kan för oss dit vi vill (för vi vet ju inte vart det är ännu).

Fortsätt Drömma

”Var realistisk och sluta drömma” – fraser som dessa får man höra från många håll. Vill man ta död på någons kreativitet så är det en passande kommentar. Det är inte för ambitiöst att drömma. Det gör dig inte till en flummare. Själv har jag alltid haft den är idén att det är ren galenskap att inte drömma, sträcka på sig och söka efter något ”mer” för sig själv.

reklamannons

Oavsett om det betyder att sträva efter ett spirituellt uppvaknande, bli en sångare, arkitekt; vara en alldeles superb dagisfröken, eller bli en badass entreprenör och tjäna massiva summor pengar – så har vi alla en inneboende känsla av att vi vill expandera och utvecklas.

Att sluta drömma är att kväva känslan och försumma den där önskan att växa och sträcka på sig, som gör oss till de fabulösa människorna vi faktiskt är. Vi skulle inte åstadkommit något kreativt eller innovativt om det inte vore för våra drömmar, vår strävan efter att förstå det oförstådda och nå det oupptäckta. Vi alla föds med viljan att doppa våra fötter i det okända.

Kreativt Geni – Koncentration

Albert Einstein drömde om universums lagar sedan barnsben – han var som fixerad vid idén att lista ut hur universum fungerade. Få människor är så fantasifulla som han var. Det finns inte ett geni eller kreativ skapar som inte drömt sig iväg och fantiserat ihop fenomenala idéer. Kreativt tänkande bygger på tidigare kunskap och erfarenheter blandat med fantasi. Drömmar kan koncentrera vårt tänk, så vi inte velar lika mycket – det skapar klarhet.

Fantasi, Einstein, Albert Einstein, drömmar, mål.

 

Är det värt det?

Sen borde man säkerställa sig att det är värt att arbeta för sin dröm – när man blickar fram så ser man sällan alla moment och det hårda arbetet som kan följa med drömmen. Njuter man inte av arbetet så kommer frukterna ruttna – det är inget man kommer kunna sätta sig ner och äta i framtiden. 

-reklamannons-

Intelligent Strävande

Buddha sa att människans lidande härstammar från vårt strävande. Men med det menade han inte vilket strävande som hest, utan ointelligent strävande – okontrollerade begär; villfarelser att man tror sig vara berättigad något man inte arbetat för, och sådant. Men strävande i meningen att försöka leva ut våra drömmar och passioner, uttrycka vår inneboende kreativitet och sträcka på oss – det  är en viktig ingrediens för att hålla lågan stark inom oss.

Så låt oss fortsätta drömma, om en bättre framtid för oss alla kollektivt, och även hålla liv i våra egna personliga drömmar och visioner. Oavsett vad någon säger så är dina drömmar, visioner, mål och önskningar värdefulla och meningsfulla, så länge de betyder något för dig – för det är det viktiga.


Dela gärna med dig av en kommentar nedanför. Diggade du inlägget så får du gärna dela det vidare till en vän. Håll dig uppdaterad och få tillgång till fler tips och inspiration genom att ansluta dig till nyhetsbrevet.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,721FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Passion, dröm, livskraft, kärlek, glädje, lycka, framgång, personlig utveckling, självutveckling, målsättning, ett positivt sinne.

Hitta passionen i ditt Vad och Varför

0
När borde jag skriva det här inlägget? När är det rätta tillfället? Vart borde jag börja, borde jag börja med slutet kanske, eller...
Roger Bannister

Det Är Möjligt