Hem Inspiration Lev Från Hjärtat - Upplev Mer Flow I Vardagen

Lev Från Hjärtat – Upplev Mer Flow I Vardagen

Det här inlägget borde jag kanske inte skriva, för jag har en hel del annat som behöver bli gjort. Jag har t.ex., påbörjat en kurs i affärsjuridik, och kunde inte närvara på en av helgträffarna, så nu behöver jag åsidosätta ett antal timmar åt uppgifter jag missade.

Inlägget innehåller annonslänk från Bokus* 

Men, det här är vad jag vill göra. Att skriva de här inläggen till er, att ha skapat tusentals inlägg på sociala medier, blogginläggen och videoklippen – det är inget jag känner mig tvungen att göra, det är något jag absolut vill göra.

Så jag har en liten själv-isk agenda där – för det gör mig lycklig. Och när man gör saker som gör en lycklig, som sätter en i en optimalt tillstånd – då fungerar man så mycket bättre på alla sätt. Så efter att publicerat ett inlägg, eller gjort något annat roligt eller meningsfullt – så är det enklare att ge sig på studierna. Psykologer kallar det fenomenet broaden and build, fenomenet att man på grund av positiva emotioner kan bli mer kreativ, uppfinningsrik och öppen för lärande.

reklamannons

Bjud In Flow Och Lek In I Livet

När vi engagerar oss i saker som vi finner av djup intresse, så kan vi uppleva det som kallas flow. Termen flow, kan man lätt förknippa med new-age, men det är en allmänt känd term i psykologin. Speciellt inom områden som sportpsykologi. Fadern till området som man kallar flow, heter Mihaly Csikszentmihalyi, och han menar att det är en väg till lycka.

Hans bok Flow, går med undertiteln – Den optimala upplevelsens psykologi. Tänk dig en artist som är i skapandets stund, denne kan nästan vara som extatisk – det är  en del av flow. Anledningen till att just ordet flow valdes, var för att artister, poeter och andra kreativa skapare ofta uttryckt sig att deras skapelser strömmat ur dem, när de är i rätt tillstånd.

Eller ett barn som leker och är helt ett med sin omgivning, som kan vara ute en hel dag utan att ge en tanke åt tiden, och vips så är det middag, eller kanske till och med kvällning. Ett resultat av flow, är att man tappar uppfattningen av sig själv lite grann. Man är helt enkelt inte så mycket i sitt huvud och opererar från sitt ego – man är där i ögonblicket, helt och hållet.  Det bringar ofta ett ökad välbefinnande att inte vara så analytisk, instängd i sitt huvud.

Var Här Nu – Ram Dass

Albin rekommenderar:

Lev från hjärtat

Ibland mår vi inte optimalt, inte på grund av djupt satta psykologiska grunder, utan för vi har tråkigt och saknar mening i vardagen. När man är fokuserad på något, och lever ut någon form av ”syfte”, så finns det inte lika mycket utrymme för oro och ängslighet. Att leka och ha tråkigt går inte ihop.

Att göra något helhjärtat, kommer alltid gör en lyckligare. Vi uppnår flow-tillståndet enklast då vi gör saker som vi älskar att göra. Saker som kräver vår fulla uppmärksamhet. Då vi är engagerad i aktiviteter som är utmanande, men inte för utmanande, roliga och intressanta, så ökar chansen att man träder in i flow.

Lyckan Kommer Först

Många har den här iden att framgång kommer först, oavsett om det är materiell eller immateriell, sen efter det kommer ens lycka. Men det är tvärt om – först kommer ens lycka, sen kommer framgång. Mycket vetenskap inom organisationer, mänsklig prestation och välbefinnande tyder på det. Vi presterar bättre, och är mer humana trevliga medmänniskor när vi mår bra.

Lever man från hjärtat och gör det som gör en lycklig – då är man framgångsrik – och det man gör därifrån, från hjärtat – kommer alltid vara av högre kvalité än något man tvingar fram.

-reklamannons-

Lever man från hjärtat, och håller det där inre barnet vid liv – då är väldigt få dagar tråkiga. Det mesta blir en lek. Om det är Måndag eller Lördag, spelar inte lika stor roll.

Det är därför jag är på folk hela tiden om att ändra sitt förhållningssätt till dagens alla aktiviteter. Sluta skriv en massa måste-göra-listor, och skriv fler vill-göra-listor. Den där viljan, och  känslan av kontroll och självstyre är så otroligt essentiell.

Vi vaknar inte upp för att leva ut någon annans agenda – så vad man vill göra är att vakna upp och göra saker som stimulerar ens eget hjärta.  Oavsett om ditt hjärta brinner för att rida, skriva, laga mat, knappra kod på datorn eller ta hand om kids- så gör mer av den skiten! Gör mer av det som gör dig lycklig. 🙂


Hej där! Hoppas du gillade inlägget. Dela det gärna vidare till en vän. Lämna en kommentar här nedanför så chattar vi lite. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tips och mer vardagsinspiration, då kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

All kärlek, lycka och framgång.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,280FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Kreativitet, barn, framsteg, motivation, inspiration, personlig utveckling, självutveckling, självkänsla, glädje, humör.

3 Saker Vi Kan Lära Oss Av Barnen

0
Jag vill tro att majoriteten av barn i sin natur är ganska så optimistiska, innovativa och kreativa - naturligt glada till livet....
Roger Bannister

Det Är Möjligt