Hem Filosofi Livsfilosofi För Ökad Livskvalitet

Livsfilosofi För Ökad Livskvalitet

Om vi alla gräver i oss själva, och utforskar vad våra motiv är grundade i, så ska nog vi alla komma till insikten att vi gör det vi gör, för det får oss att må bra. Det borde i alla fall vara motivet – att frodas inombords, må så bra man möjligtvis kan. Vår livsfilosofi kan vara avgörande.

Livsfilosofi – Vad får mig att må bra?

När man reflekterar över vad man vill, så borde en huvudfråga som sagt vara – vad får mig att må bra? När man vet det så kan man börja skräddarsy ens livsstil därefter. På så sätt hamnar man inte i en situation där man jämrar sig över tillvaron, för man är upptagen med att göra allt möjligt som får en att må bra. Många vill t.ex. ha mycket mer pengar, men få kan svara på varför de vill det.

Att-göra-lista, prestationer, må bra, hälsa, framgång, lycka, välbefinnande, välmående.

reklamannons

Jag-vill-göra-lista

Det är lätt att fylla ens ”att-göra-lista” med en massa måsten, och efter gårdagens momentum bara göra en massa saker för att det är det man brukar göra. Men i den där listan borde det finnas en en hel del ”jag-vill-göra” aktiviteter också. Det kanske låter absurt, men jag tror inte att vi är här för att lunka omkring som så många tyvärr gör, kämpa oss igenom dagen, känna att livet är en börda och en rad prestationer. Nej – livet är en lek, varje dag är en lekfull utmaning – inte någon tävling. 

Läs mer: Önskelistan – Ökad Klarhet

Jag tror det är en bra kompass i livet, att göra saker som man trivs med att göra, umgås med människor som får en att frodas – och låta den lyckan vägleda en. Givetvis måste man fortfarande ta sitt ansvar. Jag menar inte att man naivt struntar i vardagens alla måsten. Det är bara det att man kryddar all annan vaken tid med att göra sådant som faktiskt berikar ens tillvaro.

Vad det nu betyder för en själv – kanske är det att läsa och lära sig mer om ett visst ämne, eller dans, samla frimärken, utföra yoga, meditera eller bygga ett företag. Whatewah! Bara man trivs med det man gör – för det är enkelt att fastna i en rutt, där man nästan ägnar sig åt ett slags självplågeri, för att man undviker att göra allt sådant som man vill göra – sådan som är inom ens räckhåll och makt att göra – sådant som får det att vibrera inombords.

 15027949_601971646641604_8168173855768792913_n

Gör dig själv till en prioritering

Jag har upptäckt i mitt liv, att det största hindret för mig att vara lycklig och kapabel att leva ut mina intressen, drömmar och önskningar, leka och ha skoj (ja leka, vuxna människor får också göra det) – är om jag äventyrar min hälsa.

-reklamannons-

Det betyder att jag ibland får säga nej till saker som jag vet inte är i linje med mina värderingar. Det kan vara att säga nej till jobb, där jag får kompromissa för mycket; eller bara karva ut extra tid för vila och återhämtning. Jag försöker träna min ”nej-muskel”. (Ouhf, det kan vara svårt.) Så för mig har det blivit en absolut nödvändighet att prioritera mig – på så sätt mår jag bättre, och jag blir nog trevligare att vara omkring. Så hur ser din livsfilosofi ut? Se till så att den är utformad så att du frodas. Gör det som gör dig lycklig – för det är du värd!


Dela gärna inlägget vidare till en vän om du fann det intressant. Lämna en kommentar här nedanför vetja.

Du kan hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tips och mer inspiration, genom att ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,282FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Kreativitet, framgång, personlig framgång, lycka, glädje, utveckling.

Att Följa Sitt Hjärta – Leva Kreativt

2
Om du följt arbetet på Ett Positivt Sinne under en längre tid, så har du säkert märkt det att jag pushar väldigt mycket på...