Hem Personlig Utveckling/ Självutveckling Målsättning På Rätt Sätt

Målsättning På Rätt Sätt

Det är sällan ens önskade tankar slår rot i sinnet, såvida det inte är något som hela ens hjärta brinner för. Våra mer banala mål och önskningar, som att gå ner något kilo i vikt och dylikt – sådana tankar kommer och går, och blir ofta bortblåsta med vinden.

Du kommer på ett visst projekt som motiverar dig, du känner dig taggat – och morgondagen därefter så viger du inte ens en tanke åt saken, för livet tryckte på replay – rutinerna och det vardagliga mönstret sattes igång. Känner du igen dig?

Förändra Loopen

Det är lätt hänt att man glömmer sakerna man inte gör sig påmind om. Vi har en helt gäng förprogrammerade vanor och beteenden, som tar över om inte vi självmant och medvetet väljer vad vi vill ha och uppleva i livet. Där kommer målsättning in. Med önskade mål, planerade i nuet, så kan man konstruera livet lite efter eget tycke.

reklamannons

Målsättning på det rätta sättet

Har du ett önskat mål för året? En semesterresa? Ökad inkomst? Eller kanske som mig, en stor prioritering på hälsa och mig själv? (Self-Love) Nå, om du hade ett mål, som att ta körkortet under året – skulle du då i slutet av året vilja sätta dig ner för att stryka målet – ”Under 2016 vill jag bli klart med körkortet.”

Förhoppningsvis så stryker du inte det målet. För då har du lyckats med målet, och det i säg är ett ”misslyckande”, eftersom du fortfarande vill ha ditt körkort – du har det inte.

Present

Du vet, livet sker här och nu. Så om man ska skriva ner sina mål, så gör det en väl att skriva ner sakerna i present, och gärna slänga in några verb här och där. För om du ska sätta dig ner och stryker ditt mål i slutet av året, då vill du ju gärna hålla i körkortet, eller åstadkommit det du gav dig på – och därför stryka meningen: ”Jag är nu tacksam för att jag lyckats ta mitt körkort.” Eller, ”jag och familjen har varit på en fantastisk semester i Nashville, USA.”

Det är svårt att träffa målet som inte existerar.

När vi skriver det i present, och backar upp saken med starka känslor, så känns det mer som något vi faktiskt kan uppnå i verkligheten – och därmed arbetar vi mer för saken. Det blir mer konkret, och inte bara en luddig tanke i sinnet. Personligen är jag mer en storbildstänkare. Om du till exempel har en vision att hjälpa sjuka barn – lek då med tanken att du gör det, inte blott tänker på saken.

Glöm inte bort att göra målet personligt och roligt: är vi inte nöjda med saker och ting nu, så finns chansen att vi inte heller känner oss till ro och tillfreds när vi uppnått vårt mål.

-reklamannons-

Lycka till! 


Hoppas du gillade det du läste. Dela gärna med dig till en vän. Vill du hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspirerande och matnyttig information, då kan du skriva in dig på nyhetsbrevet.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,287FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Fred, openstockholm, altruism, krig, kärlek, vänskap, medkänsla, välvilja, lycka, välbefinnande, framgång, personlig utveckling, självutveckling.

Därför Vann Vi Över Terrorn

0
Varför Vi Vann Mot Terrorn Något av det galnaste uttrycket jag hört, är "kriget mot terrorn" - för det är så cirkulärt, det finns inte...