Hem Inspiration Måndagsinspiration: Förvänta Dig Det Bästa

Måndagsinspiration: Förvänta Dig Det Bästa

Måndagsinspiration: Förvänta dig det bästa av livet

Det går inte alltid som man vill i livet, mitt år gick inte helt efter plan. Minst sagt. Men, generellt sätt, så får man ofta det man förväntar sig, nöjer sig med, tillåter och accepterar.  Även om det inte alltid är så, ibland har livet en bättre plan än vad man själv planerat När vi planerar stort, så är det förmodligen smått, i relation vad vi skulle kunna. Vår potential är stor. Det är faktum. Vi förtjänar också det bästa av livet. Så tro på dig själv, och förvänta dig det bästa av veckan, av livet.

Var en aning kräsen – acceptera och tillåt inte saker som inte får dig att frodas. Det ligger mycket i att uppskatta det lilla, och vara glad för det mesta – men det utesluter inte det faktum att livet har mycket att erbjuda, en saftig buffé, och man borde åtminstone se till att äta sig mätt. Säg nej till det det som dämpar ditt ljus i veckan, och ja till allt som tänder din eld, som får dig att skina och må bra.

Det här tankesättet, att ”om jag inte förväntar mig något, kan jag inte besviken”, funkar inte! Då har man sålt sig själv kort, underskattat sig själv, och undervärderat livet. Min inbjudan är denna: Förvänta dig mycket av livet, men var inte alldeles för bunden till resultaten. Acceptera det som är, Eckart Tolle-style. Bra om det går som du önskar, men okej oavsett. 

reklamannons

Att värdesätta det man har

Veckan blir mycket vackrare, om man värdesätter det man har. Pratade nytt med min bror, och vi pratade det här om att vara närvarande, zooma in, och inte ta saker för givet. För det är lätt hänt. Saker kan bli för familjärt. Många gånger så väntar vi in en katastrof, innan vi vaknar till och ser allt det vackra livet erbjuder varje dag. Så behöver det inte vara.

Min utmaning i veckan, är att ta in allt som är vackert, registrerar det som går bra. Fokusera på det jag vill uppleva mer utav. Hänger du på? Gå inte på en promenad som alla andra. Gå på en promenad och andas, lev, ta in allt. Jobba inte som andra, var engagerad i interaktioner och ge lite extra av dig själv. Fångas inte upp i trivialiteter, håll fokuset på det som är viktigt – det som är av värde när allt kommer till. Leta efter veckans möjligheter och ljuspunkter.

Viktigaste av allt – ha kul

Det mesta på Ett Positivt Sinne, genomsyras av en lättsamhet och lekfullhet. Det är åtminstone vad jag vill åstadkomma. För i processen när man dundrar genom veckan, och ska ”krossa ens mål” och allt sådant – så måste man se till att ha kul! Vad är det annars för mening med saker och ting?

Gör saker som kickar igång dig, tar fram det bästa inom dig. Som känns lätt och roligt. Nu kan man ju inte göra sådant hela tiden, men då och då, så måste det finnas tid för nöje- och glädjeämnen. Jag är övertygad att det mesta kan man göra med en viss touch av lekfullhet, även det tråkigaste arbetet – om man är närvarande och engagerad.

Önskar dig en kanonfin vecka med massvis flyt, kärlek och glädje!


Passa gärna inlägget vidare och inspirera en vän. Du kan lämna en kommentar här nedanför. Om du vill hålla dig uppdaterad, och få tillgång till mer vardagsinspiration, så kan du ansluta dig till mitt maxade nyhetsbrev.

-reklamannons-

All kärlek, lycka och frihet.

Albin

 

 

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,280FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera

3 Saker Som Får Oss Att Må Bättre Online

0
Att scrolla på Facebook och titta på bilder på Instagram, det kan vara en källa till ökad glädje, men det kan också...