Hem Livsstil Misslyckas Tills Du Lyckas (Vägen till framgång)

Misslyckas Tills Du Lyckas (Vägen till framgång)

För ett bra tag sedan så gjorde jag en video där jag pratade om vikten av misslyckanden, speciellt då man är ung. Vilket jag är, och ofta påminner mig om. Men oavsett ålder så kommer man ta en del felsteg i livet. Möta på oväntade motgångar och få ta strider.

Misslyckas tidigt

Få det överstökat. Försök tidigt, så om du misslyckas så har du gott om tillfällen att rätta till misstagen. Många som läser mina inlägg är bra mycket äldre än mig, kanske dubbelt, eller nästan trefaldigt i vissa fall – varför inte uppmana de unga att försöka? Anamma ett växande tankesätt och ge sig på utmaningarna – även om det leder till ett misslyckande.

Vår kropp blir slapp om vi inte faller ibland; vi växer oss starka då vi reser oss. 

Ålder är blott en siffra

En äldre karl sa nyligen, något som man får höra av många i lite högre ålder säga – ”Det är försent.” Det är så otroligt ledsamt att höra. Som om det fanns en viss gräns som hette ”det-är-för-sent-gränsen”. Det finns inget sådant. Givetvis så börjar man inte studerar kvantfysik vid åttio i tron om att undervisa som professor i ämnet. Men det är aldrig först att försöka, och leka ut sina intressen. Likaså så kan man alltid lära sig. Man kan göra som barnen, lära sig för lärandets skull – leka för lekandets skull. Oavsett ålder.

reklamannons

Håll egot utanför

Misslyckas med stil. Låt inte det sköra egot hålla dig tillbaka. Bara för att du misslyckats i ett tidigare skede, så betyder det inte att nästa försök kommer leda till nederlag – för nästa ansträngning kan ge frukt, och nästa tillfälle kan vara det rätta. Det är sagt att Edison misslyckades mer än tusen gånger innan han uppfann glödlampan. Tänk om han skulle låta egot sätta stopp för honom.

Våra misslyckanden banar väg för framgång.

Carol Dwek har skrivit en fenomenal bok om det här fenomenet. Hon har studerat framgångsrika människor, och mindre lyckosamma personer.

Hon har sett att de som lyckas med studier, i arbetsvärlden och i olika relationer – de utgår oftast ifrån vad hon namngett ett växande tankesätt: vilket betyder att personen lär sig av misstag, och ser hinder som utmaningar – en väg till framgång. Man mottar feedback från andra; hämtar kunskap och lärdom i andras framgångar. Man ser framgång, som en process som man får arbeta för – och misslyckanden är en nödvändighet under resans gång.

Du kan köpa boken här – Mindset: du blir vad du tänker

-reklamannons-

Låt dig inte skrämmas av misslyckanden. Se det som nödvändiga steg som för dig närmare ditt önskade mål. Alla som lyckats, har misslyckats otaliga gånger – det är bara det att vi lägger märke till deras glansdagar.


Hoppas du fann inlägget intressant. Du får gärna dela med dig. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspirerande och upplyftande information, så kan du skriva in dig på nyhetsbrevet.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,287FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Kreativitet, barn, framsteg, motivation, inspiration, personlig utveckling, självutveckling, självkänsla, glädje, humör.

3 Saker Vi Kan Lära Oss Av Barnen

0
Jag vill tro att majoriteten av barn i sin natur är ganska så optimistiska, innovativa och kreativa - naturligt glada till livet....