Hem Inspiration När Hoppet Tryter - Ge Inte Upp

När Hoppet Tryter – Ge Inte Upp

Ibland kan hoppet tryta hos oss alla, och jag tror inte jag är helt ensam om att vid svaga tillfällen känt ett viss tvivel inför vissa utmaningar. Alla ställs inför situationer där hoppet prövas – och jag pratar inte om hopp i en religiös mening här, utan om en styrka – som man kan stärka. Här nedanför kan du läsa mer om hur man kan hålla hoppet uppe.

”Även detta skall passera” – Tålamod

Säsonger kommer och går – inget är beständigt. Det är en väldigt hoppfull tanke, och visst fasen är det mesta så. Det mesta är övergående, förgängligt – tillfälligt! I stundens hetta så kan det upplevas annorlunda, men oftast så är det mesta tillfälligt. Och om man bara kan vara tålmodig, utan att ge in och ge upp – så kommer man möta nya tider vad det lider. Det kan ta kort tid, och det kan ta lång tid – men säsongerna skiftar. Nya tider hittar alltid in i ens liv.

Gör saken så kommer du ha kraften

Ingen annan än författaren och filosofen Ralph Waldo Emerson skrev den raden ovan. När hoppet är bortblåst med viden, så kan man lätt känna sig en aning handlingsförlamad – men som Emerson nämner, gör saken så kommer du ha kraften. Om man gör något litet, så får man ofta mer hopp, kraft och motivation till att göra fler saker, och det blir lättare och lättare. Man skapar momentum, och snart så rullar saker på. Vill inte minimera någon svårigheter, men passivitet och att ge upp är sällan ett alternativ.

reklamannons

Kom ihåg vem du är – Ge inte upp

Jag har mött på en del kriser de senaste månaderna, och det är då lätt att mista hoppet under dessa stunder. Speciellt när det rör sig om ovisshet, och tillfällen då det upplevs som man saknar kontroll – men en sak förankrar mig alltid till min styrka, och får mig att sjunka ner i mitt hjärta, mitt centrum – åter och åter igen. Fick ett meddelande på Snapchat igår kväll, där jag blev frågad om hur jag alltid kan vara så engagerad och positiv.

Jag brukar försöka påminna mig om tre saker: Vem jag är;  vad jag står för, och vad jag vill i livet. Det är rörigt i allas liv till och från, huvudsaken är att man hittar tillbaka till sitt centrum igen. Inte fastnar på en dålig plats – inte bosätter sig där.

Så det är min inbjudan – när du känner att hoppet tryter, då du känner dig lite lost, eller då det känns lite motigt – påminn dig själv om vem du faktiskt är, vad du står för (värderar) och vad du innerligt vill uppnå och uppleva i livet. Lyft fram det högre idealet. Håll kvar i den visionen.


”Om du inte vet vad du står för, så kan du falla för nästan vad som helst.”


Det Mesta Är Möjligt – Om Man Gör Det På Rätt Sätt

Så ge inte upp i första taget. Med rätt sorts ansträngning, support och inställning – så kan vi klara det mesta, och ta oss igenom de största av hinder vi kan tänka oss. Bevisen för det är många, det är bara studera alla de oändliga exempel som finns runt omkring oss.

Men det gäller att håller ett starkt grepp om hoppet, och humorn. Med humor så blir allt så mycket enklare. Och tron, tron på att man kan klara av det man står framför. Så man inte borrar fast sin blick på ens hinder – du vill ha ögon som supergirl/superman, med  röntgensyn – och se bortom problemen, och drivas mot det som finns bakom.

-reklamannons-

Läs mer: Att Tro På Dig Själv – Självkänsla & Självförtroende


Gillade du inlägget? Passa det gärna vidare till en vän. Du kan lämna en kommentar här nedanför, så chattar vi lite. Om du vill hålla dig uppdaterad, och få tillgång till fler inlägg och mer upplyftande information – då kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

All kärlek!
Albin K

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,280FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Vanor, rutiner, förändring, personlig förändring, personlig utveckling, självutveckling, hälsa, lycka, glädje, välbefinnande, välmående, beteendeförändring

Konsten Att Byta Spår – Hållbar Förändring

0
Alla hamnar någon gång i livet vid vägskäl där man känner sig fast, och vid sådana tillfällen kan man ifrågasätta sin egen förmåga att...