Hem Inspiration Oro, Stress & Negativa Tankar? Det är OKEJ!

Oro, Stress & Negativa Tankar? Det är OKEJ!

Stress och oro, det är något vi alla upplever mer eller mindre. Ibland får vi för oss också att säga en massa tokiga och tramsiga saker till oss själva, som sällan stämmer. Det brukar vara så också, att ju mer stressad en person är, och oroad – desto ”negativare” blir dennes tankar. Därav ordspråket: ”Tro inte på allt du säger till dig själv när du är stressad och ledsen.”

Vet du vad? DET ÄR OKEJ!

Kom ingen, det är okej! Varför säger vuxna till sina barn, saker som ”sluta gråta”, eller, ”men lilla du, var inte ledsen”. Som om det vore onormalt och fel att vara ledsen, och att gråta. I så fall är jag fett onormal, och tänker förbli det. (Ha ha!) För känslor, empati och allt sådant – det är en superkraft. Det är bra att känna. Vi bryr oss mer då. Vi hjälper varandra och förstår oss på varandra. Så det är bra! Mycket bra!

[tweet]Det är helt okej, att inte alltid vara helt okej. – Ett Positivt Sinne [/tweet]

Allt vi försöker tvinga bort, är dömt att befästa sig och skapa mer problem. När vi försöker att inte tänkte på något,  då tänker vi på det fortfarande, på det vi inte vill tänka på. Dumt ju! Det är fortfarande det valda tankeobjektet i vårt sinne. Så min utmaning, och erbjudan till dig, är att ändra attityden och tankesättet till det som anses vara negativt. Jag tror att om du testar det, så kommer du se att det är effektivt.

Nästa gång du tänker på något ”negativt”, känner dig oroad eller stressad – uppmärksamma tanken, ”det som är för tillället”, och påminn dig att det är okej. Så får känslan, tanken eller vad det gäller – frihet att flyga iväg.

reklamannons

Negativa Tankar – Gör det inte personligt

Jag tror att somliga visa typer genom tiderna har haft rätt, när dem på olika sätt sagt att det är vår bundenhet till saker och ting som skapar lidande. Så när vi tänker  negativt, och gör tanken väldigt personlig – det är där problemet ligger. Vi ger tanken kraft. Kan vi släppa greppet lite om det negativa, utan att neurotiskt tvinga bort det, utan i stället bara vara okej med att det är där – så avtar dess kraft. När allt kommer till, så är tankar bara tankar – vi är inte våra tankar. Ingen fara, det är okej.

[tweet]”Tänkt inte, känn!” – Bruice Lee [/tweet]

Acceptera och Observera

Att acceptera det som är. Inte passivt låta det vara som det är, nödvändigtvis. Men att acceptera att man känner, som man känner – det är mäktigt.  Observera utan att döma. Bara känna och titta på det som är. Ingen ”humörträning” eller något. Utan bara sitta med det man upplever. Då avtar det. Det tappar sin kraft när man möter det.

Det ”negativa” livnär sig på vår ovilja att acceptera, se på det, och att ta i det. Men när vi väl gör det, så sätt transformeras sorg till visdom. Rädsla till styrka. Misslyckande till lärdom. Det är nog något av det viktigaste man kan göra – lära känna sig själv. Och det gör vi bara genom att faktiskt vara med oss själv, med allt vårt innehåll – allt det vi känner och tänker.

YouTubeVideo:  Oro, Stress & Negativa Tankar? Det är OKEJ! (Tänk INTE Positivt)

OBS: Om man far illa av psykisk ohälsa på något sätt, så bör man alltid rådfråga och söka professionell hjälp/stöd.

-reklamannons-


Gillade du inlägget? Dela det gärna vidare till en vän. Lämna en kommentar här nere om hur du tänker. Om du vill hålla dig uppdaterad, och få tillgång till fler inspirerande och tänkvärda inlägg, så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

All kärlek, lycka och frihet.

Albin Karlsson.

 

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,720FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
2018, nyår, nyårslöften, nyårslöfte, mål, målsättning, självkänsla, självförtroende, Positivavibbar, Ett Positivt Sinne, Välbefinnande, personlig utveckling, glädje.

5 Saker Att Tänka På För Lyckade Nyårslöften

0
Hej! Om bara några få dagar, slår klockan tolv, och raketer fyras iväg med en väldans fart,  och vi välkomnar glatt ännu ett år....