Hem Filosofi Övervinna Svårigheter & Vinna Mot Alla Odds

Övervinna Svårigheter & Vinna Mot Alla Odds

I spel kan man vinna mot alla odds. Du vet i poker så ger man sig inte bara för att man får en dålig hand. Vissa går all-in, med låga kort och tar hem potten. För det är inte bara en fråga om vilken hand man får, utan också en fråga om hur man väljer att spela korten. Vi kan även se otaliga människor som trätt upp ur svåra omständigheter och gjort mirakulösa saker – trots deras kassa utgångsläge.

Vinna mot alla odds

Ta en förebild som Oprah, hon föddes inte med en silversked i munnen – hon fick en dålig hand, men spelade den oerhört bra. Hon upplevde svårigheter bortom all förklaring. Både som barn och tonåring blev hon utsatt för sexuella övergrepp, vid 14 års ålders så blev hon med barn, barnet föddes för tidigt och dog två veckor efter födseln. Oprah hungrade efter kunskap i tidigt ålder, hon slukade böcker, studerade och arbetade flitigt. Nu är hon en förebild som inspirerar miljontals människor världen över.

[tweet]”Omge dig bara med människor som kommer lyfta dig högre.” – Oprah Winfrey [/tweet]

Mahatma Gandhi, försökte ta livet av sig som barn – slutade med att han fick en hel nation att resa på sig och fösa ut britterna ur Indien. Nelson Mandela spenderade 27 hela år bakom galler, kommer ut och blir vald som Sydafrikas president. Malala, som tonårsflicka, blev skjuten i ansiktet av en taliban, för att sedan bli en världskänd förespråkare för kvinnors rätt till lärande.

reklamannons

[tweet]”Var förändringen du vill se i världen. ” – Mahatma Gandi[/tweet]

Grundare till giganten Apple, Steve Jobs, blev sparkad från företaget som han själv var med och startade. Som ung-vuxen hoppade han av collage, och valde att följa sin passion och studera typografi i stället – vilket är en av anledningarna till varför Apple blev så användarvänligt och omtyckt som det är idag. Listan kan göras otroligt lång över hur människor vunnit mot oddsen.

Att Vinna Med en Kass Hand

Ingen av dessa människor fick den mest fördelaktiga handen. Men de spelade korten väl. Grejen är den, att det är inte bara en fråga om vilka kort man har på handen – man måste också vänta ut floppen, turn och river (första till tredje, fjärde och femte kortet på bordet).

Det är inte nödvändigtvis personen med två ess på handen som vinner, inte om det visar sig finnas tre ruter fyra på bordet, och ett i din hand. Trots att du har ”sämre” kort på handen, så vänder det sig till din fördel. Arbetar man på den hand man har, och gör allt i sin makt – så kan man vinna oavsett hand. Kolla bara på alla inspirationskällor genom tiderna – de besitter inga specifika förmågor utöver det normala.

[tweet]Gör det bästa med de kort som blir utdelade, man kan vinna även med en dålig hand. [/tweet]

Med det här menar jag inte att alla människor kan bli en Oprah, hon är ju en kvinna mitt sitt egna DNA, men – på vårt egna lilla sätt kan var och en vinna om man gör sitt yttersta, följer sitt hjärta och spelar korten väl. Från mitt perspektiv har man vunnit om man gör sitt bästa.

-reklamannons-


Gillade du inlägget så får du gärna dela det vidare till en vän. Du kan hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tips och inspiration genom att ansluta dig till nyhetsbrevet.

All kärlek, lycka och framgång.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,282FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera

3 Saker Som Får Oss Att Må Bättre Online

0
Att scrolla på Facebook och titta på bilder på Instagram, det kan vara en källa till ökad glädje, men det kan också...