Hem Livsstil Perfekt Existerar inte - Men Det Finns Något Bättre

Perfekt Existerar inte – Men Det Finns Något Bättre

När någon framställer sig som perfekt – felfri, så luktar det skumt – då är det bäst att man är vaksam, något är i görningen. För ingen människa är perfekt. Alla går och bär på tusen brister, och några därtill. Det är så det ska vara. Vi skulle inte tåla en person som var komplett perfekt – den personen skulle vara statisk. Oföränderlig, färdig – tråkig.

Börja Innan Du Är Redo

”När barnen vuxit upp och lämnat boet, då ska jag jaga mina drömmar med all makt”, säger vissa till sig själva. ”I framtiden någon gång, när saker fallit på plats – då ska jag karva ut tid åt mig själv”, är också något vi får för oss. Men när vi nått den framtiden, så blickar vi mot en annan framtid, så det slutar med att vi ständigt förskjuter det perfekta ögonblicket längre in i framtiden. Vi är alltid förmögna att hitta det perfekta tillfället i framtiden – men vi har svårt att hitta det i vardagen.

Så det är lika bra att slänga sig ut i saker, i de flesta fall – innan man är redo. Annars kan man vänta i en evighet. För man kommer aldrig känna sig riktigt redo, det finns alltid något mer att lära sig, något som kan ändras och förbättras.

reklamannons

Haloeffekten – Mr. Perfekt

Något vi människor är duktiga på, är att konstruera en så kallad ”haloeffekt” runt människor. Det betyder att vi gillar en viss kvalité hos någon, och därefter fabricerar vi ihop en massa andra egenskaper hos personen, som vi tycker passar, men som kanske inte riktig existerar. Ernst Kirchsteiger är ju en jäkel i trädgården, och händig som få – så han måste därmed vara en mästare i fäktning och en passionerad älskare också – eller?

När man placerar andra, eller då vi själva blir placerade i en mall, så hålls man tillbaka och förlorar sin förmåga att skapa förändring, utvecklas och nå sin sanna potential.

Glöm Perfektion – Sök Awesomeness

Att jaga perfektion i sig själv, i ens arbete och i andra, kommer endast leda till frustration. Så det gör en gott att släppa den idén. Livet är perfekt, precis som det är. Vad vi borde sträva efter är att uppnå ”awesomeness” i vardagen. Frossa i de goda stunderna – ta del av de underbara, gloriösa, fantastiska situationerna vi ställs framför, och uppskatta människorna vi möter – och inte låta idén av perfektion förvränga den vackra verkligheten.

Var fantastisk, var du – var awesome!

Men ha dock en hög standard – för även om man inte når perfektion, så kan man nå högt, och långt.

-reklamannons-

Läs mer: Egot Söker Perfektion – Tysta det. 


Du får gärna dela inlägget vidare, så fler får ta del av inspiration och upplyftande texter. Vill du hålla dig uppdaterad kan du skriva in dig på nyhetsbrevet. Jag vill gärna veta vad du tycker, lämna en kommentar här nedanför vetja. 🙂

All framgång, lycka och kärlek. 
Albin Karlsson. 

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,287FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Hälsa, magen, livsstil, probiotika, bakterier, fasta, välbefinnande, måbra, personlig utveckling, mänsklig tillväx.

Hur Magen Läker När Du Fastar

0
Forskare har länge vetat att det är bra att hålla tillbaka på kalorierna, att det till och med är länkat till en förlängd livsläng...