Hem Livsstil Säg Inte Nej Till Dig Själv (Begränsningar)

Säg Inte Nej Till Dig Själv (Begränsningar)

Om vi är ärliga mot oss själva, så lever vi inte upp till vår sanna potential många gånger. Faktum är att vi begränsar oss själva väldigt mycket – med vårt tänk. Har du varit där någon gång? Där du känner att du vill göra så otroligt mycket, någonstans inom dig så känns det möjligt – men det sker inte. Det slutar med att du prokrastinerar och ägnar dig åt tidsdödande aktiviteter.

Vi blir fångade av vardagens trivialiteter, håller inne vår kreativitet, den där passionen brinner och fräter i inom oss, och drömmarna blir blott tankar som cirkulerar i sinnet. Jag har då varit där, datorn var det som stal min tid. (Nu lekar jag fortfarande vid datorn, men på ett helt annat sätt.)

annons

annons

Säg Inte Nej Till Dig Själv

Livet Är Din Lekplats

Jag tror att det är meningen att vi ska leka av oss, ha skoj – lära oss mer om våra intressen, leka ut våra passioner – uttrycka vår kreativitet – växa och njuta av äventyret.

Påhittade Historier – Begränsningar

Den största begränsningen är ingen fysisk realitet, utan det är de historierna vi berättar för oss själva. Våra ”jag kan inte”, våra ”det är inte för mig”, eller, ”jag är inte smart nog” och de där – ”någon gång i framtiden”.

”Himlen är inte gränsen, vårt eget trossystem är.”

Om vi tittar runt omkring oss i världen, så ser vi människor som lyckas med alla möjliga saker – och de är inte annorlunda gentemot oss på något sätt. De besitter inte några superkrafter som är frånvarande hos oss, inte heller är deras maskineri exklusivt och extraordinärt på något sätt.

Vi får utgå ifrån att vi alla är ganska lika, med någorlunda liknande förutsättningar – även om vi alla kanske inte är en Da Vinci eller Mozart. De har bara utnyttjat deras inneboende intelligens, använt deras erfarenheter, egenskaper och talanger i större utsträckning. Brunnit för något, och kämpat för något.

Release The Power!

Alla människor säger nej till sig själva, och håller tillbaka sig själv i olika situationer, likaså gör jag – men vi borde inte göra det. Vi borde sträva efter att uttrycka och utnyttja vår inneboende intelligens – inte hålla oss tillbaka, inte ta drömmarna, passionerna och önskningarna för givet. Med all vetskap inom kognitiv neurovetenskap, forskning om intelligens och vår förmåga att lära och utvecklas – så kan forskarna konstatera en sak: det finns en jäkla möjlighet för utveckling och lärande – vi är är mer kapabla är vi anar.


Gillade du inlägget så går du gärna dela med dig. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspirerande och upplyftande information så kan du skriva in dig på nyhetsbrevet.

annons

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Var snäll och skriv din kommentar här
Skriv ditt namn här

annons

Jag Är Social

56,387FansGilla
18,233FöljareFölj
271PrenumeranterPrenumerera
Vinna, självförtroende, tankesätt, självkänsla, tro, hopp, framgång, personlig framgång, personlig utveckling, självutveckling, hälsa, välmående, mående, lycka, glädje

Övervinna Svårigheter & Vinna Mot Alla Odds

I spel kan man vinna mot alla odds. Du vet i poker så ger man sig inte bara för att man får en dålig...