Hem Livsstil Sänk Kraven Och Lägg Fokus På Rätt Saker

Sänk Kraven Och Lägg Fokus På Rätt Saker

Vad Vill Du Göra?

En stor mängd människor sätter årliga nyårslöften, många dominerar och uppfyller några av dem, andra lyckas sämre. En sak är säker – det är sunt att ha mål i livet, du vet, ledstjärnor att blicka emot. Men det fundamentala felet vi gör många gånger, är att vi inte riktigt stannar upp och frågar oss vad det är vi görvarför vi gör det, och för vem?

Är det ditt genomtänkta val att gå ner 8 kg, eller är det ett ideal som målats upp i någon skönhetstidning? Om man vill se en transformation, hållbar förändring –  då behöver man tänka ”identitet”, och livsstilsförändring, och det måste vara något man vill göra, för sig själv eller andra.

Relaterat inlägg: En Otrolig Resa

reklamannons

Fokus På Rätt Saker

Själv kommer jag främst fokusera på mina ”teman” för året, de större målen – vilket bland annat är: en vibrerande hälsa, mitt välbefinnande, positiva relationer och ekonomi. För att uppnå dessa saker, så måste jag arbeta på en del rutiner, ”ritualer” och etablera vanor som är i linje med vad jag vill. Sen komplettera det med månadsvisa ”utmaningar”, och kontinuerliga ”check-ups”. Fokus kommer helt vara på saker saker som får mig att må bra, saker jag vill – färre ”måsten”. Väldigt lite hets över det.

Vi färdas i den riktning vi blickar – så blicka framåt. ” – Okänd

I stället för att sluta äta onyttigt, så är det bättre att börja äta nyttigt – om det just är ens hälsa man vill förbättra. Det är en ofantligt stor skillnad mellan dessa. En liknelse är att springa mot något, för att man älskar det och vill nå objektet – i det andra fallet så springer man ifrån något, och känna sig hotad och stressad. Det skapar mer konflikt i huvudet när man tänker på det man inte vill eller intefår göra” – det skapar motståndskraft.

Släpp kraven

Så i stället för att fylla listor med saker du inte ska göra, fyll listor med saker som du vill göra – saker som du förväntar dig kommer berika din tillvaro, och föra dig närmare ditt önskade ”drömliv” (och på så sätt, ifrån det du inte önskar).

-reklamannons-

Folk känner sig ofta förvirrade och överväldiga för de ger sig på för många saker. Så sätt inte alltför stora krav på dig själv, välj ut några få saker att arbeta på. Se det som ett maraton. Var fokuserad på det som är viktigt, för dig – och du kommer blicka tillbaka i häpnad vad bra det gått för dig, och hur långt du tagit dig. Lycka till! 🙂


Dela gärna artikeln vidare till en vän. Jag är intresserad av vad du tyckte, så det skulle vara trevligt att läsa om vad du tycke i kommentarsfältet här nedanför.

Du kan enkelt hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tips och mer inspiration genom att ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,721FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Utmattning, stress, stresshantering, hälsa, måbra, prestation, Positivavibbar, Ett Positivt Sinne, Albin Karlsson, Livsstil, Psykisk hälsa, Psykisk ohälsa, utmattningssyndrom, motivation, inspiration

8 Saker Att Tänka På Innan Du Blir Utmattad & Slutkörd

0
Undvik katastrofen - pip pip pip Innan man råkar ut för en viss hälsokris, så har det förmodligen blinkat och pipit en hel del. Vad...