Hem Hälsa Satsa Fullt Ut På Dig Själv - Självutveckling

Satsa Fullt Ut På Dig Själv – Självutveckling

Vad är den bästa investeringen att göra just nu? Är det i guld? Kol och gas? Fastigheter? Eller är det kanske förnybar solenergi? Jag tror att den bästa investeringen för dig, världen och vår framtid – är ”du-energi”.  Investeringen du gör i dig själv är den värdefullaste.

För tänk på det. Tänkt dig en stor ledare, en rektor t.ex., som axlar ansvaret för en stor skola. Denna är en av många som ska se till så att många människor samspelar väl med varandra. Så att allt rullar på fint, att arbetarna – lärarna, mår så bra som möjligt och inte överbelastar sig själva. När lärarna mår bra, då de är inspirerande och mår bra i klassrummet – då är de en stor inspirationskälla för hundratals barn som kommer i kontakt med dem.

Du Är Någons Ledare

Tänk nu att rektorn är en riktig jäkel, som helt gett upp på livet. En som fräser och bara hyser agg mot folk, bara drar sig omkring. En förbittrad själ. Eftersom han är ”huvudet” som ska peka ut vägen åt många människor, kan du se hur katastrofalt det kan vara om denna ”ledare” inte investerat i sig själv? Och om vi vänder på det, tänk dig att den här personen investerat i sig själv – byggt upp kropp, sinne och hjärta – kan du se hur annorlunda arbetsplatsen skulle se ut?

Grejen är den att vi alla är ”ledare” på sätt och vis – som exempel så ”leder” vi människor runt omkring oss hela dagarna. Vi alla har ett inflytande i varandras liv.

reklamannons

Tre viktiga områdena att fokusera på – Självutveckling

Hälsa

Hälsan är så viktig. Min erfarenhet är, ju bättre hälsa jag upplever, desto mer energi har jag att ge till andra. Det blir helt enkelt en bättre output när man investerar i sin hälsa och även sinnets välbefinnande. Kroppen och sinnet är ett – mår kroppen bra så är det enklare att må bra och tänka klart.

Positiva relationer

Ingen människa är en ö. Personligen så är jag lite av en ”ambivert” om man måste definiera sig med en viss personlighetstyp. Jag älskar människor, men ibland vill jag bara ha mitt eget space och pyssla med mitt. Men oavsett, hur man än är som person – om man har ett kraftigt behov av kontakt med andra människor eller väldigt vägt behov – så har man ett behov av varandra.

Rent fysiskt och biologiskt så mår kroppen bra av mänsklig kontakt. Leenden, kramar och annan beröring – allt sånt är som näring för oss människor – det får det att sprudla av hälsosamma peptider och hormoner inom oss, som oxytocin.

Dessutom behöver vi varandra – ensam är starkt, fler är starkare. Vi behöver varandras hjälp på alla plan i livet. Jag var förbi min mor förut med mina byxor. Hon är grym på att sy, en riktig hejare. Jag däremot, ingen expertis alls – vore bäst jag försäkrar mina fingrar innan jag försöker mig på att sy till mina byxor. Så vi alla har expertiser och kompetenser som vi kan använda för att hjälpa varandra.

Utveckla och Utforska Sinnet

Vid våra fingertoppar så har vi en oändlig bank av information. I internets tidsålder så kan man lära sig det mest. En viktig investering är att fylla sinnet med information, för då kan man ta mer informativa beslut. Ignorans är inte salighet som det är sagt. Med några knapptryck så kan man likt en svamp suga åt sig av inspirerande information från något kvalitativt föredrag, som kan förändra ens nuvarande livssituation. Bortsett från ren ”kunskap”, så vill man investera i att bygga upp sinnesbalans, och fostra positiva kvalitéer som ödmjukhet, medkänsla och så vidare.

-reklamannons-

Du hittar några av mina boktips här: Albins Boktips


Satsa Fullt Ut På Dig Själv

Jag är den centrala punkten i mitt liv, du i ditt. När vi blommar som personer så får vi det att blomma runt omkring oss. Så investera fullt ut i dig – fångas inte upp i livets drama. Lek ut dina intressen, måla upp dina visioner – lev från ett glatt hjärta. Ur det kommer det bara vackra saker.


Det vore grymt roligt om du vill dela inlägget vidare till en vän. Lämna gärna en kommentar här nedanför. Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tips och mer upplyftande information så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

All kärlek, lycka och framgång.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,720FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Välmående, välbefinnande, lycka, glädje, framgång, humör, tacksamhet, mål, målsättning, personlig framgång, personlig utveckling, utveckling.

Saker Som Faktiskt Ökar Välmåendet

0
Det här med att må dåligt är något som vi inte glatt pratar om i samhället. Vi har en lite anti-attityd till det jobbiga...