Hem Inspiration Sluta Ge Andra Din Kraft - Var Som Du Är

Sluta Ge Andra Din Kraft – Var Som Du Är

Vi alla har enorma krafter och resurser, men vi alla utnyttjar dem på olika sätt. Mycket handlar om hur man prioriterar och värderar sin tid, och sig själv. Vad som bromsar oss, rubbar vår självkänsla och ”tar våra krafter”, det vill säga, vår energi, glädje och kreativa potential – är sällan andra människor, utan vår egen idé om vad andra ska tycka och tänka om oss.

Skit i vad ”de” tycker och gör

Många människor är alldeles för involverade i vad ”de”, alltså några andra pysslar med. Varför jag personligen inte ger så mycket makt till någon annan tanke om mig, är för att jag lever med min egen upplevelse av mig själv, kommer få leva med mina egna beslut, leva i min egen kropp och med känslan av att vara mig själv – detsamma gäller alla andra människor – så det är sunt om man inte låter andras röster styra ens känsloliv, eller andra livsavgörande beslut som påverkar ens egen upplevelse av livet.

Få det att betyda något

En annan lite absurd tanke, för många i alla fall, är det att vi alla håller faktiskt på att dö – ursäkta att jag gör dig påmind, men det är sant. Vi har bara si och så mycket tid. Vi kan förlänga vår livsläng genom att leva sunt, träna och se över vår livsstil.

reklamannons

Men, ännu viktigare är ändå att fylla upp den tid man har med så mycket värde som möjligt. Göra tiden mer värdefull. Fylla tiden med vackra minnen och upplevelser, nyförvärvade kunskaper, nya skickligheter, nya relationer, vänskap, äventyr, kärlek; en massa uppnådda mål – och allt annat sådant som på ett meningsfullt sätt berikar vårt liv – på djupet. Alltså fylla tiden med sådant som betyder något när allt kommer till. 

Så nu blir då frågan: vad andra tycker, tänker och gör – fyller det vår tid och tillför vår existens med något värdefullt? I vissa fall så är svaret givetvis ja. Vad ens nära och kära tycker och tänker kommer vara av värde. Och jäklar ska ni veta, vad rörd jag blir ibland när jag läser alla era fina e-postmeddelanden, kommentarer och input på sociala medier. Nästan så man blir alldeles blödig och överväldigad ibland. Grymt tacksam. Så givetvis så blir vi påverkade. Men vad andra pysslar med, folks intriger och allt – det är inte av väsentligt värde alls. Bara distraherande från ens eget ”syfte”, vilket för oss alla är att leva, vårt eget liv fullt ut.

”Sanna mina ord, det här e mitt liv
Ska hela vägen upp och följer min stig” – Petter

Var Som Du Är – Hitta Din Självkänsla

Gör som Petter, gå din egen väg. Ta till feedback och lyssna till andra, men låt ditt hjärta ha sista ”ordet”, känn in och gör det som är rätt och bäst för just dig – vad det än må vara. En av mina favoritlåtar just nu, heter ”Be As You Are”. Var det – var precis som du är.  Med våra sociala medier – Facebook, Instagram, Snapchat – skönhetsmagasin och alla andra källor som skriker och tycker till att vi ska vara på ett visst sätt, så är det extra viktigt att ha tillit i sig själv, och vara den man är. Så skruva ner det yttre bruset och lyssna till din egen röst. Ta beslut och konstruera ditt liv efter egen önskan och design. Lev helhjärtat, lev väl. Var du, gör du.

-reklamannons-


Gillade du texten? Då får du gärna gilla inlägget och dela det vidare till en vän. Skulle vara skoj att chatta med dig här nedanför.

Om du vill hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspiration och fler tips, så kan du ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,720FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Frestelse, viljestyrka, rutiner, vanor, mål, målsättning, framgång, lycka, hälsa, utveckling, personlig utveckling, personlig framgång, självutveckling, attityd, humör, depression, glädje.

Konsten Att Motstå Frestelse Och Få Saker Gjort

0
Att stå emot frestelse kan vara lite av en svårighet, det är det åtminstone för mig i vissa situationer. Om du är en människa,...