Hem Filosofi Tacksamhetsburken - En Rikare Tillvaro

Tacksamhetsburken – En Rikare Tillvaro

Tacksamhetsburken

För ett tag sedan så tog jag en konserveringsburk, och började fylla den med lappar. På lapparna så skriver jag ner saker som intressanta upplevelser som jag varit med om, uppnådda mål, och andra värdefulla minnen. Saker och ting som är värda att registrera. Nästa år så kan jag öppna upp burken och kika på lapparna; alla registrerade minnen. En burk fylld med tacksamhet och uppskattning.

Ett optimalt välmående är något som man får arbeta för. Det bygger på att många pelare står starka: ens hälsa – hur man spenderar sin tid, sociala relationer, om man finner mening i vardagen och mycket därtill – många saker spelar en avgörande roll i hur gott och stabilt välmående man har. Men en sak som kan öka ens välmående, och kan vara roligt att utföra – är att göra sig medveten om alla saker man har att vara tacksam för.

Suga åt sig av det goda

När jag får positiv feedback av er läsare, så tar jag in det – gör mig medveten om vilken förmån det är att få nå ut till så många människor som jag gör, inspirerar människor och leka ut mina intressen. På morgonen så viger jag ofta ett tack till universum (Gud, Allah, Brahman eller vad du vill kalla det?), bara för det faktum att det är awesome att finnas till och vakna upp i en mjuk säng, och allt annat man har runt omkring sig.

Försöker att vara väldigt medveten över de goda sakerna som sker. Även om man ibland misslyckas, då man är alltför självcentrerad, eller helt slungas med i allt som händer i vardagen. Vi har 1000-tals saker att vara tacksamma för, men det är inte alltid vi gör oss medvetna om dem, det går under radarn. Ett kast fokus helt enkelt. Ofta så är det på grund av att vi jagar nästa godbit, i framtiden, så vi missar det som redan existerar i vårt liv – här och nu.

reklamannons

 

Tacksamhet

 

 

DSC_0029

Rätt Fokus = Ökat Välmående

Det finns ingen anledning till att låta allt det goda passera ens medvetna, ens uppmärksamhet. Tänk så ofta vi försummar det vackra i vardagen och går miste om det goda. På jobbet kanske vi presterar utöver det vanliga, men stannar inte upp för reflektera över framgångarna. I skolan så får vi toppbetyg, men är så sönderstressade och fokuserade på den kommande tentan, att vi inte tar in upplevelsen. Barnen leker i gräset, skrattar av lycka – men vi är någon annanstans i vårt sinne. Partnern ger oss en komplimang som inte tar sig in i sinnets kammare.

”Är du glad för det lilla, så är du glad för det mesta.”

Alla de här sakerna är som godis för sinnet; raketbränsle som ger upphov till lycka. Triggare åt dopamin, och olika måbra-substanser. Så det är värt att ta in och registrera allt det som är fantastiskt, ljuvligt och awesome. Frossa i allt gott som sker. Vad är du tacksam över/för? Vad skulle du placera i din burk?

Relaterade inlägg:

-reklamannons-

 

 


Hoppas du fann inlägget intressant. Dela det gärna vidare. Glöm inte att du kan hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspirerande och upplyftande information genom att ansluta dig till nyhetsbrevet.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

2 KOMMENTARER

  1. Tack för en fin sida blir positiv av bara sidans namn. Ska skaffa en stor burk har redan många lappar att lägga i…Kanske min vän kollar vad jag skrivit och får se hur tacksam jag är för just hans vänskap..kramiz

    • Varsågod Ronny. Glad att du gillar den! Ja, det låter som en utmärkt idé. Extra kraftfullt då man delar med sig av tacksamhet. (Y) Kram.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,284FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Ett Positivt Sinne, hälsa, inspiration, livsstil, välmående, psykisk hälsa, psykisk ohälsa, framsteg.

Det Man Sår Får Man Skörda (Orsak & Verkan)

2
Du har förmodligen hört ordspråket ”det du sår, får du skörda”, frasen har fått en ganska flummig mening och blivit associerat med ”lagen av attraktion”...