Hem Böcker Tänk Mindre, Känn Mer - Sinnesfrid I Duschen (Medveten Närvaro)

Tänk Mindre, Känn Mer – Sinnesfrid I Duschen (Medveten Närvaro)

Inifrån och ut

Om du följt mig ett tag så vet du att Ett Positivt Sinne handlar om att växa inifrån och ut, i första hand. Självutveckling före personlig utveckling, alltså utvecklas inombords och utforska storheten inom en. Visst kan man göra en massa ytliga saker i livet, förbättra ens självförtroende genom att lyckas i arbetslivet och så vidare, men det blir inte hållbart på samma sätt som om man växer inifrån och ut.

Vi alla människor får uppleva lidande och svårigheter på olika sätt, i olika intensitet – men vad som främst skapar vårt lidande, är inte svårigheterna i säg. Sällan är det så – utan vad som skapar lidandet är vår oförmåga att acceptera och tillåta. Vår benägenhet att rymma från det som är plågsamt och klinga oss fast vid det som är njutbart. Oh boy, det är en svårighet för oss alla!

Njuta av det som är – Sinnesro

Vad som kan hjälpa en att utforska sig själv, och njuta av ”nuets frukter”, är meditation. Men det är lamt för många. Alla känner inte att de har den tiden, eller intresset. Jag gläds åt att meditera på morgonen, men det är lång ifrån alla som gör. Men, vi alla måste ju duscha någon gång – och det kan vara ett annat tillfälle där vi kan stilla sinnet, minska tankeverksamheten och öka känselreceptiviteten till det som är i ögonblicket. På så sätt uppleva sinnesro för en stund. Det kan vara ett tillfälle för ”medveten närvaro”.

reklamannons

Mycket av våra stress, och lidande, är resultatet av vad som försiggår i vår tankevärld. Under de där korta tillfällena då man tar en dusch på morgonen, i stället för att fundera på allt som ska ske under dagen – så kan man stannat upp. Meditation är att stanna upp, och observera det som är, utan att reagera på det som är. Den där duschen, eller andra vardagliga aktiviteter – kan vara en tid för att fostra ett lugn inom sig, och med lugnet kommer ökad tillfredsställelse och välbefinnande.

Meditation, dusch, medveten närvaro, närvaro, mindfulness, lycka, välbefinnande, depression, sinnesro,

 

Stressa mindre, känn mer

I stället för att stressa, och tänka över alla ens ”måste-göra-moment”, så kan man sluta tänka, och börja känna. Man kan känna trycket som vattenflödet skapar mot huden, uppleva hur temperaturen känns; lyssna till ljudet av vattnet när det smattrar mot marken. 80 % av an all den information kom sinnesorganen tar emot (hud, hörsel, ect.) kommer från ljuset som ögonen tar emot.

Så att blunda stillar aktiviteten i nervsystemet, och när man är upptagen med att använda sinnesorganen, så tänker man mindre. Färre tankar, mindre stress. Samtidigt kan man uppleva en känsla av tacksamhet, för man har det så himla bra som man har det där i en varm dusch, i en lägenhet, i ett demokratiskt samhälle, med mat, tak och alla andra underbara förmåner som de flesta av oss lever med.

Ur tacksamhet och uppskattning blommar det bara vackra saker. 

Jag lovar dig, när man praktiserar ”medveten närvaro”, låter sig uppslukas av det som sker, som i duschen, så har ens lilla tänkande analytiska olycksbådande ego inte en chans.  🙂

-reklamannons-


Hoppas du fann inlägget värdefullt. Dela det gärna vidare till en vän. Skulle vara grymt kul och läsa en kommentar från dig här nedanför. Du kan enkelt hålla dig uppdaterad genom att ansluta dig till mitt nyhetsbrev, så får du tillgång till mer inspiration och fler tips.

Önskar dig all sinnesro, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,282FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Positivavibbar, inspiration, motivation, nyår, nytt år, livsstilsblogg, blogg, ett positivt sinne, blogg, bloggare, Albin Karlsson, målsättning, mål, lycka, välbefinnande, lek, nyår, nytt år, lek, framgång, personlig framgång, självutveckling, personlig utveckling.

Ett Nytt År – Ett Magiskt 2018

0
Hej! Maxat, då är det snart ett nytt år om bara några få timmar. Wihue, nya utmaningar och äventyr! Hoppas du haft ett schysst...