Hem Filosofi Tänkt Stort - Förändra Din Verklighet

Tänkt Stort – Förändra Din Verklighet

Ens verklighet förändras i stort sätt i samklang med ens inre tankevärld. Kan vi inte se saker som en möjlighet i det inre landskapet, så söker vi inte heller möjligheterna i den värld vi alla lever i.

Låt oss filosofera lite. Man skulle kunna säga att det finns två ”världar”, eller verkligheter: den vi alla lever i, men också vår subjektiva verkligheten. Alltså vår egen uppfattning om världen. Ta bara en färgblind person, denna kommer inte se ”samma” verklighet som en person som kan se alla färger klart och tydligt. Men det är av en strikt fysiologisk anledning – även våra ”valda sanningar” påverkar vad vi ser ute i världen, och i sin tur påverkar vad som sker i vår värld.

Det som är ”sant” – Det är vad vi ser

Vi alla ser världen utifrån våra egna perspektiv. Alla våra samlade idéer, erfarenheter och föreställningar om hur världen är och borde vara, ger färg och form till vår inre värld, och när allt kommer till, så är det till den vi förhåller oss till.

reklamannons

Vi lever i samma värld, men vi alla upplever den olika – så låt oss ha överseende.

Med ett trick kan man påverka vad hjärnan uppmärksammar i omgivningen. Om man t.ex. sluter ögonen och fokuserar kraftigt på färgen rött, i en trettio sekunder, så intensivt man kan – då kommer man omedvetet söka och uppmärksamma fler röda objekt i ens omgivning då man öppnar ögonlocken igen. Även om man inte blivit tillbedd att göra det. Vissa påstår att det är hjärnans retikulära aktiveringssystem (RAS), som bl.a., reglerar vår vakenhet och uppmärksamhet, som får hjärnan att bete sig så.

Detsamma är sant när det kommer till våra ”valda sanningar”, det vi slutit oss till att tro är sant – det är det vi ser i vår värld. Är vi fast beslutna i att vi inte kan en viss sak, då kommer vi inte aktivt engagera oss och försöka lära oss den saken. Har man en föreställning innanför kraniet som låter något som, ”jag drar bara till mig dåliga killar/tjejer”, ja, då är sannolikheten stor att det är just det man kommer göra.

Vår inre sanning, blir vår yttre verklighet.

Nu för tiden försöker jag utmana alla mina idéer som inte för mig framåt. Och jag har massor av dem, precis som alla andra. Allt ifrån vilken hälsostatus och fysik jag kan uppnå, till relationer och ekonomi, vilka skickligheter jag kan kultivera och vad jag kan lära mig – det finns inga ultimata ”sanningar” på de fronterna – varken för mig eller dig.

För vi alla har upplevt saker som vi trodde var sant, som vi motbevisade vid ett senare tillfälle. Så om man inte kan, eller upplever en önskvärd sak för tillfället – så är det bara så just nu, det är inte så att det måste förbli så.

Livet är en pågående föränderlig process – förändras man inte så gör man något fel.

Förändring börjar i sinnet

Det finns ett ordspråk som lyder, ”världen är din spegel”, och visst är det så. Det vi tänker, känner och upplever inom oss – det är vad vi till stor del kommer få se manifestera i vår yttre värld. Sakerna vi låst oss fast vid, idéer om oss själva, andra och världen vi lever i – det är dessa saker vi lever upp till, söker och förhåller oss till. Om man lever med idén att övervikt går i släkten, jag då har man en väldigt bra ursäkt att göra vad som krävs för att gå upp i vikt, och sannolikheten att man blir överviktig ökar.

-reklamannons-

Man måste blicka bortom det man inte vill, för att ta sig dit man vill.

Vill man se en viss förändring på någon front i livet, så måste man genomskåda sina ”sanningar” för vad dem är – påhitt i de flesta fall. Vända alla ens ursäkter; alla, ”jag kan inte” – till jag kan lära mig. Alla ”om det inte vore så svårt”, till – ”tänk om det inte vore så svårt.” Den största förändringen sker i sinnet. Så tänk stort, brotta ner alla halvsanningar – var awesome! 🙂


Uppskattade du inlägget så dela det vidare till en vän. Du får också gärna lämna en kommentar nedanför. Du kan hålla dig uppdaterad, få tillgång till fler tips och mer inspiration genom att ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,282FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Tacksamhet, positiv psykologi, välbefinnande, depression, glädje, må bra, positiva vibbar, ett positivt sinne, självutveckling, personlig utveckling, kärlek.

Forskare Säger: Tacksamhet & Kärlek Är Snabbaste Vägen Till Ökat Välbefinnande

1
Vi alla vill känna att vi mår bra, med ett stabilt och kraftigt välbefinnande. Det finns tusen och en sätt att öka ens välbefinnande,...