Hem Inspiration Tre Saker Att Inte Låta Styra Ditt Liv

Tre Saker Att Inte Låta Styra Ditt Liv

Andras förväntningar

Det är lätt att fastna i grupptänk, och medvetet eller omedvetet försöka behaga och leva upp till andras förväntningar. Det är inte så konstigt då vi spenderade flera tusentals år i små grupper, där det var absolut nödvändigt att man var en del av den lilla grupp man tillhörde. Ens liv stod på spel. Blev man utesluten ur gruppen, så var man körd. Vi är programmerade för att passa in, söka bekräftelse och allt det där.

Men i dagsläget så behöver man inte följa varje norm, och göra som alla andra. Vara som alla andra. Det är inte värt att offra ens egen glädje och sinnesfrid bara för att passa in och göra andra nöjda, om det är på ens egen bekostnad.

Vad ditt hjärta känner – är viktigare än vad alla andra tycker, tänker och säger.

Häng därför med människor som accepterar dig för den du är. Där det inte krävs en massa masker och charader. Gör det där som är ditt hjärta kärt, även om det inte är superpopulärt och uppskattat – så kommer rätt sorts människor snubbla in i ditt liv med tiden. Stå upp för det som är viktigt för dig.

reklamannons

Ditt Förflutna

Problemet med att ha ett briljant minne och ett sinne, är att man kan fastna i det förflutna och låta det ruinera ens nutid. Det förflutna är feedback som man bör försöka lära sig av. En referenspunkt. Men det är svinenkelt att hamna i en loop, där man agerar utefter det som varit, och traskar i samma spår.

Man vill i stället förhålla sig till det som är, det man står framför, för att sedan blicka framåt och skapa det liv man önskar att leva. Sätta upp några åtråvärda mål, måla upp en vision och låta dessa vara ledstjärnor då man rör sig framåt mot en önskvärd riktning.

”Fantasi är viktigare än kunskap. För kunskap är begränsad till allt vi nu känner till och förstår, medan fantasi omfattar hela världen, och allt det som vi någonsin kommer veta och förstå. ” – Albert Einstein

Tillfälliga omständigheter

En sak som är lätt att låta styra ens liv, är ens livsomständigheter. Tillfälligheter. Här kommer likgiltighet in. Det är lätt att bara acceptera att saker är som dem är, för att sedan låta dem vara så. Man stannar i ett förhållande som är dysfunktionellt, eller på ett jobb, med en toxisk atmosfär. Vissa saker måste man acceptera, men i de flesta fall så kan man navigera igenom de flesta situationer och komma ut på en ganska vacker plats.

-reklamannons-

”Åt helvete med omständigheter; jag skapar möjligheter.” – Bruce Lee

Är man sjuk, så kan man säkert bli frisk, eller åtminstone friskare. Har man ett kast jobb, så kan man ordna ett bättre. En trasig relation, kan lagas och bli hel. Ett brustet hjärta, kan läka. Vi är väldigt flexibla, kompetenta och kan åstadkomma ganska mycket bara vi ger oss manken till. Bara man inte blir likgiltig och passiv inför livets omständigheter, utan står på tårna och skapar sina egna möjligheter. 

Det är aldrig för sent att sätta upp nya mål, drömma nya drömma och färdas mot nya destinationer.


Vad tyckte du om inlägget? Dela gärna vidare och lämna en kommentar här nedanför. Om du vill hålla dig uppdaterad så kan du ansluta dig till mitt smaskiga nyhetsbrev.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

64,505FansGilla
20,770FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Måndagsinspiration, inspiration, motivation, självkänsla, självförtroende, glädje, lycka, tacksamhet, måndag, positivavibbar, framsteg, Albin Karlsson, depression, lycka, välbefinnande, välmående,

Måndagsinspiration: Förvänta Dig Det Bästa

0
Måndagsinspiration: Förvänta dig det bästa av livet Det går inte alltid som man vill i livet, mitt år gick inte helt efter plan. Minst sagt....