Hem Filosofi Två Citat Som Ändrar Ditt Sätt Att Se På Kärlek Och Arbete

Två Citat Som Ändrar Ditt Sätt Att Se På Kärlek Och Arbete

Många relationer går i kras för att man förväxlar hjärtats strävan efter kärlek, med egots önskan efter kontroll och makt. Vissa vandrar med tunga steg till jobbet – som de skulle kunna skutta till, om tänket och förhållningssättet var lite annorlunda. Läs mer om det här nedan.

Kärlek ligger i uppskattning, inte i ägande.

”Om du älskar en blomma, plocka då inte upp den. För om du plockar upp den så dör den, och slutar vara det du älskar. Om du älskar en blomma, låt den då vara. Kärlek handlar inte om ägande. Kärlek handlar om uppskattning.” – Osho

Om något kan ta död på kärlek, så är det ägandebegär. Ta en relation, där man inte låter varandra ha sitt fria space – det kan vara oerhört påfrestande, kvävande. Ingen människa vill känna sig kontrollerad och dominerad. Eller giftermål, det är en vacker grej – men kontraktet borde inte vara vad som håller förhållandet samma. Det är bara ett dumt papper som säger si och så.

Kärleken är vad som förenar två personer, om man inte har någon annan överenskommelse såklart. Faktum är att livets essens är kärleksfullt och kreativt – det vill ge uttryck, genom oss och allt annat liv.

reklamannons

Finn lycka i arbete

”I slept and dreamt that life was joy. I awoke and saw that life was service. I acted and behold, service was joy.” – Rabindranath Tagore

Mening

Många vaknar upp på Måndagen med ett stort suck och släpar sig in på toan, för att uträtta sina behov,  för att sedan motvilligt fortsätta mot kaffebryggaren. Nej, nu måste jag till arbetet tänker de. Grejen är den, att ett skifte i sätt att se på saker, skulle kunna ändra situationen dramatiskt för dessa.

Som citatet lyder, så kan man finna enorm lycka och mening i arbetet man utför – om man ser det som service. Om man kan se att det man gör, faktiskt förbättrar och förenklar andras människors liv. Att man faktiskt utför något meningsfullt – och tjänar andra människor. Utför något som är större än sig själv. Kan man se att man är en del av en större enhet, och att jobbet man utför faktiskt berikar folks liv – så kommer man ha ett helt annat förhållningssätt till både jobbet och dagen.

Flow

Det finns en psykologisk term som man kallar Flow. Det är ett tillstånd som vi alla träder in i då och då. Vissa oftare än andra. Folk som står inför prestationskrävande uppgifter och utmaningar såsom sporter, har som störts sannolikhet att träda in i flow. I flow tappar man begreppet om tiden; det kan kännas som att det går fortare eller saktare. Det kan upplevas som några minuter blott tog sekunder. Eller så känns det som tiden saktar ner, som det gör för vissa när de utsätts för en traumatisk upplevelse – som under en bilkrock; eller då utför en komplex uppgift som kräver skarpt fokus.

Arbetet man utför kan vara en aktivitet som sätter oss i ett tillfredsställande flow-tillstånd. Om vi giver vårt allt till det vi står framför. Inte analyserar och är alltför mycket i vårt huvud – utan giver allt vårt fokus till det vi står framför. Om vi gör det, så kan varje aktivitet skapa flow. Inte bara prestationskrävande sporter som klättring, fotboll eller kreativa aktiviteter som målning eller skrivande. Och det kommer göra det roligare att arbeta – göra det mer lekfullt.

-reklamannons-


Gillade du det du läste så får du gärna dela det vidare till en vän.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,729FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Personlighetstyp, extrovert, introvert, ambivert, Personlig Utveckling, personlig framgång.

Vilken Personlighetstyp Är Du?

0
Vi alla är olika på alla möjliga sätt. Ingen är den andra lik, varken på utsidan eller insidan. Evolutionen, Universum eller Gud är intelligent och ser...