Hem Inspiration Livets Utmaningar - Det Är Lite Som Att Föda Barn

Livets Utmaningar – Det Är Lite Som Att Föda Barn

Jag tror det finns en viss liknelse då vi stångas med livets utmaningar, och att föda barn. Nu kommer det här från en man som inte har en aning om hur det är att bära, och inte heller klämma ut en bebbe. Så det är inte en direkt liknelse, för som sagt – jag vet inte hur det är att trycka ut en bebis. Men det är en fungerande metafor, så jag tänker använda den.

Vad jag förstår så kan de där nio månaderna när barnet växer i magen, vara minst sagt, lite av en utmaning. Hormoner kan göra att humöret är lite upp och ner, kvinnan svettas och är hungrig hela tiden. En massa saker händer. Sen, väl på sjukhuset (av alla ställen?) är det en utmaning, för somliga, innan barnet väl kommer ut. Själv ville jag ut två månader för tidigt, så morsan fick föda mig med C-snitt.

annons

Men, till poängen nu då! När kvinnan väl burit på barnet i de där månaderna, gått igenom med allt det innebär – så ligger modern där sen, med ett nytt liv, en liten bebis i famnen. Så den där födelseprocessen kan för vissa vara lite bökig, för andra inte – men jag tror, att när man som förälder väl har bebisen där i famnen, så bryr man sig in om hur de där månaderna utspelade sig. För wow! Man har en skapat ett nytt jäkla liv! 🙂 Hur vackert och ballt är inte det?

annons

Födelseprocessen

Livets utmaningar vi ställs framför är lite som en födelseprocess. Vissa möter utmaningar i sin entreprenörskap, andra när hälsan sviktar, några i relationer, eller kanske i skolan – men på ett eller annat sätt så möts vi alla av lite utmaningar, motgångar och svårigheter. Jag vill bjuda in dig till den här idén, att se det som en födelseprocess – om vi stångas med våra utmaningar, ger vårt allt – så kommer vi med stor sannolikhet vinna något på det. Men allt kräver en viss insats.

[tweet]Det mesta växer om du ger det tillräckligt mycket energi och tid.[/tweet]

Så när du väl står inför en utmaning, så glöm inte bort att i slutet så kommer det förmodligen vara värt all möda i världen. Är du sjuk nu, så kämpa för din hälsa på alla möjliga sätt – även om det betyder att du behöver spendera pengar, och gör egen research. Problem i förhållandet? Prata om det, kämpa för det.  Tungt i plugget? Be om hjälp, studera flitigare. För även om det är tungt i stunden, så väntar det alltid något bättre på andra sidan.

Se det som en födelseprocess – vår utmaning, och vår insats, och den tid vi investerar – ger liv till något vackert. Du är med barn, och snart ploppar bebisen ut – du behöver bara ge det lite tid.  Tid och energi. Kämpa på, för det du tror på.

annons

annons

Intressanta och lärorika böcker

Lycka till! Önskar dig en grym fortsättning! 🙂


Diggade du det du läste? Dela det gärna vidare till en vän. Vore kul att se vad du tyckte, vad för ”skapelseprocess” arbetar du med just nu? Lämna en kommentar här nedanför. Du kan enkelt hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tänkvärda blogginlägg genom att ansluta dig till mitt nyhetsbrev.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Var snäll och skriv din kommentar här
Skriv ditt namn här

Jag Är Social

56,387FansGilla
18,233FöljareFölj
271PrenumeranterPrenumerera
Välbefinnande, lycka, glädje, välmående, framgång, personlig framgång, personlig utveckling, hälsa, blogg, bloggare, positiv psykologi

Kan Man Påverka Sitt Välbefinnande?

Inlägget innehåller annonslänk från Bokus Är det möjligt att påverka ens lycka, du vet, få ens personliga lyckotermometern att stiga. Det är en...