Hem Filosofi Vad Man Kan Lära Sig Av Singellivet

Vad Man Kan Lära Sig Av Singellivet

En bekant skrev på sin Facebook att han fann det otroligt jobbigt med singellivet, och han önskade att hitta någon att hålla om igen. Visst är det fantastiskt att ha någon att hålla om, och det kan verkligen stärka en på en massvis sätt att vara i en relation. Men i raderna nedan kan du läsa om de personliga fördelarna som kan komma med singellivet. 

Man finner sig själv

När man lever med den där önskan att klämma fast vid någon, behovet (craving) av någon annans kärlek,  så är det förmodligen fel tillfälle att vända sig ut till någon för kärlek. Utan, en sådant situation är ett fenomenalt tillfälle för att faktiskt stanna upp och lära känna sig själv. För om man ständigt fyller sin tomhet med närheten av en annan människa, så kommer man aldrig riktigt i kontakt med sig Själv – aldrig få tillfället att studera djupet inom sig själv.

Man ser styrkan i sig själv

När en person tillåter sig att vara själv, och faktiskt lär sig uppskatta sitt eget sällskap och känna sig trygg i avskildhet, så upptäcker personen: ”Hey, jag är en stärk jäkel! Jag kan stå på egna ben.”, och en helt ny styrka inom en väcks till liv. Man ser att man kan stå starkt med eller utan partner.

reklamannons

Om du blir vän med dig själv så kommer du aldrig vara ensam.” – Maxwell Maltz

Var personen du söker

Personligen så borde jag förmodligen sträva mer efter den där kärlekspartnern. Den romantiska kärleken. Men, jag ser det som så här – om det rör sig om riktig kärlek, något starkt och äkta – inga ytligheter, så är det värt att ge det tid.

”Världen är din spegel.”

Vill man hitta en ”perfekt” match, så borde man först vara den där ”perfekta” typen, så man faktiskt matchar det man söker. Vill man som karl, finna en brud med hög standard, så kan man givetvis inte vara en slashas som sitter som Al-Bundy med handen innanför byxlinningen hela dagarna. Då måste man leva med samma standard som man söker, annars kommer man snart framstå som en bluff.

Kreativt Utlopp och Förverkligade Drömmar

När man inte jagar efter den där personen som ska göra en ”hel”, så har man tid över för andra aktiviteter – som att förverkliga sina drömmar och ge utlopp åt kreativitet. Arbeta på sina egna personliga utveckling. På så sätt generar man sin egen lycka, och i det lyckliga tillståndet, då man inte jagar något – så är man i ett bättre tillstånd att hitta den där perfekta typen som kan förbättra det som redan är helt.

-reklamannons-

Inget av det ovanstående är några ultimata sanningar. Det är mina ”sanningar”. Somliga finner kärleken, även då de jagar efter den som hundar. Men att vara ensam är inte nödvändigtvis något dåligt, man kan lära sig mycket av det. Både stärkas som person och lära sig mer om sig själv. Det kan ge en mer frihet. Så, det finns både för- och nackdelar med att vara singel. Men ett förhållande borde man aldrig tvinga sig in för att stilla en tillfällig hunger, eller för att de sociala normerna säger si och så.


Diggade du inlägget så får du gärna dela det vidare till en vän. För att lätta hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspiration och upplyftande information, så kan du ansluta dig till nyhetsbrevet. Lämna gärna en kommentar nedanför.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,721FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Atrraktionslagen, attraktion, drömma, mål, målsättning, vision, relationer, vänskap, Positiva vibbar, Ett Positivt Sinne, Inspiration, Motivation, Må Bra, Hälsa, Livsstil, Depression, Glädje, Framgång, Personlig utveckling, självutveckling

Varför Det Blir Som Du Tänker (Attraktionslagen)

0
Har det hänt dig att du ska hämta något i köket, för att sedan stå där, ståendes i köket som ett vandrande frågetecken? Förmodligen...