Hem Livsstil Vanan Som Kan Förändra Allt

Vanan Som Kan Förändra Allt [Vanor]

Våra vanor styr en stor del av vårt liv. Vi äter ungefär samma sorts frukost, träffar samma människor, tar samma väg till jobbet. Vanor är fantastiska, de sparar tid och energi – men de kan också vara skapa problem för oss. Det finns några få vanor som är essentiella, som kan skapa en kaskad av positiv förändring i ens liv.

Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NetStory, ett företag som erbjuder en fantastiskt tjänst för den som likt mig, älskar att läsa och lyssna till intressanta böcker. Använder du rabattkoden 69, så får du 69 % rabatt första månaden.

Kolla in deras erbjudande här: NextStory – De första 14 dagarna är fria.

”Nextory har marknadens största utbud av e-böcker och man kan för en fast månadsavgift läsa och lyssna på så många böcker man vill. Vi har tusentals titlar, inklusive de senaste nyheterna. ”

reklamannons

Vanan Att Generera Nya Tankar

Det är sagt att uppemot 90 – 95% av våra tankar är repetitiva från gårdagen. Så, till stor del så vandrar vi dag från dag och idisslar samma gamla idéer. Därför är det essentiellt att blotta sinnet för nya idéer på en daglig basis.

Det kan man lätt göra genom att läsa lite varje dag. Är man inte läsartypen, så kan man hämta information från andra källor – föreläsningar, ljudböcker, podcasts och en rad andra källor. Föredrag genom Ted Talk är fenomenala – då får man möjligheten att direkt lyssna till experter med både erfarenhet och expertis; det finns även experter som delar sina råd på YouTube (gratis!), listan kan göras lång.

Läsa, Vem Orkar Det?

När jag väl började läsa, kontinuerligt, och lite mer djupgående böcker så höll jag på att somna. Du vet, när man som liten tvingar sig att hålla sig uppe för att se klart en film med de vuxna, då ögonen börjar stängas och snart så orkar inte nacken hålla huvudet uppe. Sen rycker man till – ”jag är vaken, jag är vaken.” Ungefär så blev det för mig.

En Tanke Kan Förändra Allt

Det där lilla citatet man kommer över, eller det där stycket ur en bok om ekonomisk investering, kan rocka ens värld – förändra allt. Ett träningstips, något lifehack, eller kanske ett nytt relationstips – kan göra stor skillnad. Så man vill ständigt mata sinnet med nya upplyftande idéer. Oavsett om de kommer från skolböckerna, Youtube, någon pod, eller en ljudbok. En ny idé kan sätta massvis med saker i rullning.

Jag tänker, därför är jag, eller va?

Vissa hävdar att du är det du tänker, vilket är långt ifrån sanningen – man är mer än sina tankar. Annars skulle ju en medvetslös person, liggandes i koma, sluta att existera. Men, ens tankar – det man tänker och läser, och annan information man matar in i sinnet, kommer ha en stor inverkan i ens liv. Både på gott och ont. För det blir åtminstone en del av den man är. Informationen kommer ha ett inflytande.

Det är enkelt

Som sagt, gillar du inte att läsa, så finns det alltid ljudböcker, podcasts och grejer. Det brukar jag lyssna på. På så sätt kan man lyssna när man är  ute och går, cyklar, eller springer. Eller då man är hemma och städar eller diskar. Ganska fett! Även Spotify tycks börja droppa böcker och mycket därtill nu, som roliga stand-ups.

-reklamannons-

Du kan läsa några av mina bokrekommendationer här: Albins boktips.

Vilka är dina favoritböcker och poddar?

Fler inlägg om vanor: 


Lämna gärna en kommentar. Gillade du inlägget så vore det coolt om du delade det vidare till en vän. Du kan hålla dig uppdaterad och få tillgång till tips och inspiration genom att ansluta dig till nyhetsbrevet.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,721FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Hel, helhet, självkänsla, självförtroende, ego, yoga, meditation, livet, depression, må bra, ett positivt sinne, positiva vibbar, framgång, personlig utveckling, självutveckling.

Varför Du Alltid Är Hel – Tysta Egot

0
Varför du alltid är hel Ibland säger vi att vi känner oss "trasiga", eller "tomma" och så vidare. Här kan du läsa om varför det...