Hem Filosofi Var Ditt Bästa Själv Så Förändras Världen

Var Ditt Bästa Själv Så Förändras Världen

Något sorts flygfä klättrade på mig häromdagen, och ville bestämd inte lämna mig – så jag tog tag i dess vingar och skulle slänga ut krypet ur fönstret. När jag öppnat fönstret för att slänga ut krypet, så upptäcker jag att jag krossades den lilla stackarens vingar när jag plockade upp den.

Så, man kan göra värre saker än att krossa ett kryps vingar, men precis samma sak gör vi i det verkliga livet fast i större skala. Vi gör saker med goda intentioner för andra, men det slutar många gånger med mindre goda reaktioner. Krigen vi beger oss ut i, gör vi i tron om att vi ska ”hjälpa folk”, men ofta så slutar det med att det blir fler offer som drabbas – fler problem och konflikter skapas.

reklamannons

”Var förändringen du vill se i världen.” – Gandhi

Investera i dig själv

Min erfarenhet är, att det mest konkreta man faktiskt kan arbeta på – är inte yttre saker; inte rätta till andra människor, inte få familjen att tänka si och så, inte få vännerna att bete sig på annorlunda sätt, inte styra i andras liv – utan vad man kan kontrollera, och vad som ger störts utkast på investeringen – är arbetet och investeringen man gör i sig själv.

Det är inte din skyldighet att uppfylla alla andras önskemål, din uppgift är att ta hand om dig själv, göra sådant som du brinner för, se över dina egna behov – för endast då kan du lyfta upp andra.

När man arbetar på sig själv, styr sitt – så ser man oftast att omgivningen förändras i jämn takt. De cyniska vännerna som inte bryr sig, de försvinner – de klarar inte av att se dig frodas. Så de tröttnar.

Arbetar du på dig själv, är din bästa version av dig själv och fokusera på sitt eget välmående – så kommer omgivningen reagera på dina positiva vibbar. Arbetsintervjun kommer gå bättre, för att du är glad, hurtig och engagerad. Du sprider leenden runt omkring dig, eftersom du själv bär ett – du attraherar till dig fler möjligheter för att du är en hjälpsam hungrig person.

-reklamannons-

Lyckliga människor gör andra människor lyckliga. Inspirerade människor inspirerar.

Ge dig inte ut och förändra världen; var dig själv, ditt bästa själv – så kommer världen att förändras. Detta är lika sant i skolan som i hemmet – var personen som skapar förändringen genom att vara förändringen. Världen är vår spegel.


Hoppas du diggade det du läste, du får gärna dela det vidare. Du kan hålla dig uppdatera och få tillgång till mer inspirerande information genom att skriva in dig på nyhetsbrevet.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,724FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Mål, ett positivt sinne, målsättning, vision, visualisering, personlig förändring, personlig utveckling, lycka, framgång.

Målsättning På Rätt Sätt

0
Det är sällan ens önskade tankar slår rot i sinnet, såvida det inte är något som hela ens hjärta brinner för. Våra mer banala mål...