Hem Personlig Utveckling/ Självutveckling Varför Det Blir Som Du Tänker (Attraktionslagen)

Varför Det Blir Som Du Tänker (Attraktionslagen)

Har det hänt dig att du ska hämta något i köket, för att sedan stå där, ståendes i köket som ett vandrande frågetecken? Förmodligen har något sådant hänt dig, och kanske händer till och från. För att utföra ett visst beteende, så måste vi hålla saken i sinnet. Så på vägen till köket, så kan något annat poppat upp  i sinnet, som fick dig att glömma uppgiften du stod framför. 

Attraktionslagen

Du kanske har hört folk prata om lagen av attraktion, eller, den så kallade magiska ”attraktionslagen” – som säger att det du tänker på, tar fysisk form i den fysiska världen. Du kan alltså attrahera saker till dig, ont som gott, genom att tänka på saken, och känna.

En sak, där attraktionslagen faktiskt fungerar – är som i situationen i den inledande texten. När vi håller saker i sinnet, så agerar vi ofta ut den tanken – och på så sätt händer saker. Så när vi drömmer, har en vision, skriver ner det, fokuserar på det – så kommer vi attrahera saken till oss. Men inte blott av vår tanke, nödvändigtvis.

reklamannons

reklamannons

Hjärnkraft

I vår hjärnstam, så finns det ett nätverk som kallas det retikulära aktiveringssystemet (RAS), som bland annat spelar en viktig roll i vår vakenhet och uppmärksamhet. När du tänker på en sak, har höga förväntningar, så arbetar hjärnan för att se mer som är relaterat till den saken i din omgivning. Hjärnan tar emot en massvis med synintryck, och du processar flera tusen tankar varje dag. Bara en bråkdel registreras medvetet.

När du har en viss dröm, en vision, eller bestämt dig för något speciellt – då låser in dig på den saken, och hjärnan prioriterar alla intryck som är relaterat till den saken – så du börjar se fler saker som har med saken i fråga att göra. 

Fortsätt drömma (men agera också)

Tänk så här. Om du är helt övertygad om att du är redo för att hitta kärleken, och du har röjt undan föreställningar om att äkta kärlek inte existerar och andra begränsande tankar – när du verkligen tror på saken, förväntar dig saken – då blir det en prioritering för dig, och ditt retikulära aktiveringssystem i hjärnstammen, börjar registrera fler saker i din omgivning som är relevant och matchar just det ändamålet (hitta kärleken). Så du börjar se fler möjliga kandidater, och engagerar dig mer.

Likväl, om du vill tjäna mer pengar, tror att det är möjligt, ser det som en möjlighet, en sannolikhet – då börjar du snart kläcka kreativa idéer som kan få det att ske. Sen, på inspiration, kanske du börjar agera. Och snart ser du resultat. Det motiverar dig, du känner dig kompetent, och det skapar förtroende, vilket får dig att agera ännu mer.

Och snart, har du det du tänkte på, det du drömde om – du attraherade det du önskade till dig. Om du inte tänker på att gå till gymmet, så kommer du inte göra det. Om du inte tänker på att skriva ett blogginlägg, så kommer du inte göra det.

reklamannons

Vad vi än vill, så måste vi tänka väldigt mycket på saken – vara fokuserade, och agera på ett sätt som rör oss i riktlinje mot det vi drömmer om. Inte sick-sacka och tänka och göra tusen olika saker. Men det börjar som en tanke, en önskan, en intention.  Allt vi åstadkommer börjar först som en tanke, en intention. Så fortsätt drömma; tro på dig själv. Vi får inte allt vi strävar efter, men det ökar sannolikheten markant. Greppa tag om din vision och låt den vägleda dig framåt.


Gillade du inlägget så dela det gärna vidare till en vän, så fler får läsa. Dela med dig av dina tankar i en kommentar nedanför så chattar vi lite.

reklamannons

Följ mig gärna på Facebook och Instagram för en daglig dos av livsinspiration och vardagspepp.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Var snäll och skriv din kommentar här
Skriv ditt namn här

Jag Är Social

57,756FansGilla
18,686FöljareFölj
272PrenumeranterPrenumerera
Självläka. andetag, stress, stressreducering, hälsa, medveten närvaro, medveten, närvaro, meditation, yoga, personlig utveckling, Ett Positivt Sinne, självkänsla.

Knep För Att Minska Stress och Börja Självläka

0
Alla vet att överdriven, förlängd stress inte är bra för oss. Stress kan göra oss feta, och leda till en rad sjukdomar - om...