Hem Inspiration Varför Du Alltid Är Hel - Tysta Egot

Varför Du Alltid Är Hel – Tysta Egot

Varför du alltid är hel

Ibland säger vi att vi känner oss ”trasiga”, eller ”tomma” och så vidare. Här kan du läsa om varför det inte är sant. Om du är trasig, kan du då samla de trasiga bitarna, visa upp dem för något, så de kan bli satta på rätt plats igen? Det går inte. För det finns inga trasiga bitar. Inget hål som kan fyllas. För du, kan inte gå sönder. Du är alltid hel. 

Egot kan spricka. Känna sig livrädd för att inte bli älskad, få bekräftelse och berömmelse. Men du, i djupet av den/det du är – så är du totalt hel, oförstörbar. Orörd av alla påhittade berättelser. Komplett i sin helhet. På utsidan kan du känna dig lite tom, som om något skulle behövas fyllas igen – men när du sjunker ner från ditt huvud, ditt intellekt, ditt ”ego”, till ditt hjärta – så är du hel. Där är du bara ett hav av stillhet. På ytan kan det vara storm, med kraftiga vågor – men i djupet är det stilla och lugnt.

Så förstå att du är fantastiskt här och nu. Skjut inte upp det. Någonstans på vägen så får man för sig att egenvärdet som människa inte duger, att inte det i säg är tillräckligt – utan man som person måste ”bli” och ”uppnå” något för att vara nog. Men det är en falsk uppfattning. Alla sådana tankar är fel uppfattningar – berättelser som vi snappat upp och accepterat

reklamannons

 Någon applåderade när vi gjorde bra ifrån oss någon gång, och nu har vi kopplat applåderna till vårt värde. Det är bara koncept och klunga av idéer, att något skulle behöva lagas, någon som måste”bli någon” och så vidare för att vi ska vara hela och kompletta. Ett koncept som är rotat i vårt ego.

”Stop acting so small. You are the universe in ecstatic motion.” – Rumi

Vårt ego är en riktig trickster. Egot är som en våg som är livrädd att krocka i en bergskant, eller tappa momentum och sluta vara en det den upplever sig att vara, alltså en våg. Men vågen är vatten. Hav. Utan hav, ingen våg. Så om vi inte ger efter till dumma (ignoranta) tankar av otillräcklighet, att något skulle vara trasigt och så vidare – så ska vi se att vi är så hela som man någonsin kan bli.

Vad vi gör ibland – är att vi identifierar oss som ett moln, när vi är en himmel. Vi får för oss att vi är en våg, när vi är ett hav. Du är alltid hel – personen, på ytan, kan drabbas av stormens påfrestningar – men inom, den där är på djupet, är du alltid hel. 

-reklamannons-


Hej där! Hoppas du diggade inlägget. Vore grymt kul om du passade det vidare till en vän. Mitt ego vill gärna veta vad du tyckte, så lämna en kommentar här nedanför. Om du vill hålla dig uppdaterad så kan du ansluta dig till mitt episka nyhetsbrev.

All kärlek, lycka och frihet.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,720FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Hälsa, livsstil, Ett Positivt Sinne, Utmattningssyndrom, Personlig utveckling, Stress, Självutveckling, Motivation, Inspiration, utmattning

Du Med Ett Så Stort hjärta. . . Ta Hand Om...

0
Du som känner behovet av att gå ut ur din väg för att ta hand och hjälpa andra - fortsätt med det. Världen behöver fler...
Förlåtelse, Ett Positivt Sinne, lycka, framgång, utveckling, hälsa, mental styrka.

Konsten Att Förlåta