Hem Hälsa Varför Lyckan Inte Är I Dina Händer

Varför Lyckan Inte Är I Dina Händer

Många hädar att lyckan är till 100% i ens egna händer. Även jag har en text på Facebook där jag nämner att ens välmående är i ens egna händer – för till stor del är den det, men det är mer till det än så. I somligas fall så är det fysiologiska och biologiska effekter som avgör ens mående, ens hälsotillstånd och mycket därtill.

Ens hälsa har man stor kontroll över, och otroligt många andra delar av ens liv – som t.ex. vad man väljer att göra med sin tid. En person som leker ut sina intressen kommer förmodligen leva med ett högre välbefinnande än en person som spenderar större delen av dagen framför tv:n.

https://www.youtube.com/watch?v=2ME_28z9DYg

(PS: Signalsubstansen heter så klart serotonin.)

Prenumerera för fler videoklipp här:  YouTube

Så, en stor del av ens eget öde har man i ens egna händer. Jag personligen försöker se det som så att jag har väldigt stor kontroll över mitt liv, för det låter mig vara i en position där jag kan göra mer åt saker och ting. Kontrollfokus är en psykologisk term, som betyder att man som person känner att man är i stor kontroll, känner att man kan påverka saker och ting, vilket leder till att man mår bättre och åstadkommer mer.

annons

Men åter igen, jag ogillar att hävda att andra personers lycka är helt i deras händer – då det finns en historia bakom varje person; hälsofaktorer; den kroppsliga kemin – brist på vitaminer, mineraler och andra byggstenar – allt sådant påverkar. Vissa människor har även ett genetiskt anlag till att åka på depression.

Jag har förmodligen haft turen på min sida, för jag har ett galet fokus på det goda i mitt liv, över det som jag uppskattar och finner tacksamhet över, och det oavsett hur saker och ting ser ut. Väldigt optimistisk. Eller så har jag bara tränat min plastiska hjärna otroligt mycket. Men alla har inte den förmågan, att se det goda – vara ett positivt freakshow som jag, och jag förstår det.

annons

Hur som helst, utgår man utifrån att man är i stor kontroll över ens hälsa, lycka och framgång i livet, så kommer man alla gånger ta sig som längre i alla ens försök att skapa förändring. 


Uppskattade du det du läste? Då får du gärna dela det vidare till en vän. Du kan hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer inspirerande och upplyftande information genom att ansluta dig till nyhetsbrevet.

annons

All lycka, kärlek och framgång.
Albin Karlsson.

annons

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Var snäll och skriv din kommentar här
Skriv ditt namn här

Jag Är Social

56,387FansGilla
18,233FöljareFölj
271PrenumeranterPrenumerera
Kreativitet, barn, framsteg, motivation, inspiration, personlig utveckling, självutveckling, självkänsla, glädje, humör.

3 Saker Vi Kan Lära Oss Av Barnen

Jag vill tro att majoriteten av barn i sin natur är ganska så optimistiska, innovativa och kreativa - naturligt glada till livet. Vi föds...