Hem Inspiration Växa Sig Starkare Av Motgångar (3 Knep)

Växa Sig Starkare Av Motgångar (3 Knep)

Allt som händer i livet är ett tillfället som kan hjälpa oss att växa, på ett eller annat sätt. Nedan kan du läsa om tre sätt att möta och växa sig starkare av livets motstånd och tuffare säsonger.

Att stå stadigt på jorden

När vi observerar ett stort majestätisk träd med en kolossal krona som sträcker på sig högt mot skyn, så missar vi något. Vi ser inte trädets alla rötter som går djupt ner i backen.  Ju högre trädet är desto större behov av starka rötter som håller det på plats. I samma takt som trädets stam växer sig bredare, och träder högre – desto djupare går rötterna.

När vi upplever motstånd i livet, tar oss igenom utmaningarna, så växer våra rötter. Vi blir starkare, växer högre och står starkare på jorden. Ett stort maffigt träd med en stor krona, skulle lätt dras med vinden om inte detta träd också hade ett stort starkt rotsystem.

reklamannons

Att stå emot kraftiga stormar

Så en lite uppmuntrande tankegång, som också råkar vara sann – är att många av våra motgångar, stärker oss och förbereder oss för stormigare dagar. Men, endast om man har ett tankesätt där man ser allt i livet som utmaningar – händelser som är här för att göra en och inte förstöra en. Hinder som ska bestigas. Då kan motgångar stärka ens rotsystem, så man kan stå emot ännu kraftigare vindar. Ta sig ann större utmaningar. Man rubbas inte lika lätt när livet testar en. Därför kan det vara värt att se det så – när man möter på en tuffare period, så är det en säsong, som lär en något – som stärker en. 

Livets utmaningar är här för att göra oss, inte förstöra oss.

Konsten att möta motgångar

Tuffa säsonger är en del av livet. Det skapar kontrast. I olika intensitet så kommer alla möta på trubbel.  Så hur möter vi de där tuffa säsongerna? Här kommer tre punkter.

Att se saker med ett objektivt öga. I stället för att fråga sig själv: ”Varför händer det här mig?”, så kan man fråga sig själv: ”Okej, vad finns det här att lära sig?” Så analyserar man situationen som om man vore en student som hade en uppsats att färdigställa.Man blir inte så identifierad med det som är svårt, så man går miste om lösningen. Man gör problemet, mer transparent, så man ser igenom problemet och når lösningen. Det går inte om man gör sig själv till ett ”offer”. I ”Offerrollen”, har man ett klottrat omdöme och ser inte saker i ett klart perspektiv. Därifrån lär man sig inget.

Om du ändrar ditt sätt att se på saker, så förändras sakerna du ser på. – Wayne Dyer

Säsonger kommer och går. Inget är beständigt. Vissa säsonger varar längre än andra – men det är säsonger. Varje säsong har en början och ett slut. Det kommer alltid en ny säsong. Efter vinter kommer vår, sommar, höst- så cirkulerar det. Så väntar man ut säsongen och gör det mesta av tiden, så kan man garanterat förvänta sig vackrare tider. ”Lagen av kontrast/polaritet” säger att det måste finnas en motpol av allt. Så inget kan bara vara dåligt, eller bara vara bra.

Om du vandrar genom helvetet, fortsätt. – Winston Churchill

Att be om hjälp. Den här kan vara svår. I Svennebananlandet så finns en mentalitet att ensam är stark, och att be om hjälp är ett tecken på svaghet. Men det är nonsens. Det är ett tecken på mognad och styrka att kunna ta till  hjälp av andra. Tror de flesta av oss skulle kunna bli bättre på att be om hjälp, inklusive mig själv. Det är essentiellt. Ingen av oss är en Ö. Tillsammans kan man åstadkomma mer. Bara det att lufta tankarna inför någon kan göra så man själv hittar svaren som redan fanns där inom räckhåll.

Relaterade inlägg: 

-reklamannons-

Vi vill nog inte smyga runt våra problem. Utan möta dem rakt på. På så sätt röjer vi dem undan och växer i processen, får ett starkare ”rotsystem” – mer erfarenhet, ett bredare perspektiv –  växer som personer, och på så sätt lyckas handskas med ännu större utmaningar i livet.


Hej där! Du får gärna dela med dig av inlägget, och lämna en kommentar här nedanför. Du kan hålla dig uppdaterad och få tillgång till fler tips och mer inspiration genom att ansluta dig till mitt nyhetsbrev. Fler tänkvärda texter hittar du även på Instagram och Facebook.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,280FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Lotus, omständigheter, ett positivt sinne, albin karlsson, personlig framgång, personlig utveckling, hälsa, välmående, självutveckling, välbefinnande

Att Växa Ur Livets Omständigheter

0
En av världens vackraste blommor anses vara lotusblomman - en blomma som är lik näckrosen, även fast att dem inte är släkt. Lotusen är speciellt prisad i...