Hem Personlig Utveckling/ Självutveckling Viljekraft eller Superkraft

Viljekraft eller Superkraft

Inlägget innehåller annonslänkar

En stark vilja, det är något många anser komma med som en bonus i födseln – somliga har viljan, andra inte. Och visserligen så ligger det lite i det. För unga barn som har viljan i tidig ålder, de har tendensen att utnyttja den i äldre ålder och lyckas i allmänhet bättre i livets alla arenor.

Marshmallowtesten

I de kända Marshmallowtesten, låter man barn välja mellan att äta en marshmallow då de blir givna en, eller vänta en viss period, och bli belönad med två om de lyckas vänta ut tiden. De lämnas själva i ett rum, och de barn som lyckas härda ut, som distraherar sig från frestelsen på något sätt – de får förmånen att äta, eller lämna experimentet med två marshmallows. Har man inte viljekraften och lyckas distrahera sig, då för man nöja sig med en – lite som i livet.

reklamannons

Härdar vi ut så får vi ofta den större belöningen.

Viljekraft eller superkraft?

Det intressanta är, att dessa fyraåringar som tycks besitta en stark viljestyrka och lyckas med utmaningen, de lyckas också mer i äldre ålder. Om man återkommer till dem i ungdomen, då ser man att det faktiskt går bättre för dem i skolan – de får bättre betyg än de barn som hade sämre disciplin i marshmallowtestet. De lyckas även bättre i arbetsvärlden som vuxna. Så – ens viljestyrka, har ett starkt samband med hur väl det går för oss i livet. Det korrelerar till och med med vårt välmående. Så om vi på något sätt kan kultivera denna styrka på något sätt – då borde vi sträva efter det.

Stärka Viljan

Vi kan det. Vi kan bygga upp vår viljestyrka precis som vi bygger upp våra muskler. Vi måste träna upp viljan. Då vi träna upp en muskelgrupp, så påverkas även andra muskler. Likaså är det med viljestyrkan. Bygger vi viljan att sluta röka, göra läxorna eller gå till gymmet – då kommer samma vilja få oss att prestera bättre i otroligt många andra situationer. Och, vi kommer diskutera med vilka principer vi kan göra det,  i nästa inlägg. Så håll dig uppdaterad!

Intressanta böcker:

Läs vidare om viljestyrka:

-reklamannons-


Gillade du inlägget? Då får du gärna dela det vidare. Om du vill hålla dig uppdaterad så kan du skriva in dig på nyhetsbrevet som du finner på sidan.

All framgång, lycka och kärlek.
Albin Karlsson. 

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,287FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Rutiner, vanor, tankar, prestation, produktivitet, effektivitet, framgång, meditation.

Just Do It! – Gör Det Medan Det Är Enkelt

0
Det finns en princip som kan underlätta något enormt i ens vardag, öka ens effektivitet, produktivitet och frigöra en massvis med energi. Du kan läsa...