Hem Livsstil Wow - Fantastiska Saker Händer!

Wow – Fantastiska Saker Händer!

För många tusen år sedan så var människan i behov av en ganska pessimistisk attityd för överlevnad. Att möta en sabeltandad tiger var inget man tog med en klackspark. Inte heller vinterns kyla. Eller fientliga människor som ville ta över ditt revir. Vissa menar att det är tack vara den här primitiva genetiskt programmerade inställning att se svårigheter och hinder i vår omgivning, för överlevnads skull, som gör det så enkelt för oss att uppmärksamma det negativa i vardagen.

Primitiva Impulser

Så fort något dramatisk händer i nyhetsblaskan eller på social medier så är vi snabba med att kasta ett getöga och se över situationen. Instinktivt så uppmärksammar vi även ord som är mer negativt laddade. Så det kan vara lönt att ”motarbeta” all den negativ input som vi blir bombarderade utav, och göra något åt våra djuriska impulser – som att dras åt det negativa.

Wow, Fantastiska Saker!

För ett tag sedan så skrev jag en kommentar på Facebook, där skrev jag, ”Nämn en sak som du finner fantastiskt i ditt liv just nu: Go!” Massivs med kommentarer trillade in. Vissa fann det fantastiskt att de hade ett jobb. Andra la betoningen på sina barn; en del på hälsan; somliga på sig själva. Hur många infallsvinklar och perspektiv som helst. Det var oerhört roligt att få läsa alla kommentarer.

reklamannons

Justera Linsen – Perspektiv

Det kan vara lönt att göra så. Justera sin lins, så att man faktiskt ser allt sådant som är vackert i vardagen – det fantastiska – det som är awesome! För ryssarna kommer förmodligen inte ge sig på oss, och det är mer sannolikt att man kraschar i ett flygplan än att bli drabbad av en terroristattack, och då är chansen väldig låg. (Chansen att bli träffad av blixten är bra mycket större.) Så att fokusera på det negativa kanske inte fyller en så stor funktion trots allt.

När jag skriver justera linsen, så menar jag att ändra sitt perspektiv – inte blunda för det negativa, inte skönmåla världen. På samma sätt som man zoomar in överdrivet mycket på de negativa aspekterna av livet, så kan man medvetet behöva uppmärksamma allt sådant som är vackert, och går ens väg – alla de små vinsterna. Så man skapar balans. Det är inte en fråga om att förneka något, utan snarare om att inte blunda för det som faktiskt är en verklighet – inte blunda för allt det som är fantastiskt.

[tweet]”Den som är glad för det lilla, är glad för det mesta.”[/tweet]

Så vad är du tacksam för? Vad uppskattar du som mest just nu? Vilka är dina styrkor och personliga egenskaper? Jag är tacksam för att du läste ända hit, och att få bedriva Ett Positivt Sinne. Likaså över min familj; även att hälsan är i ett bra skick. Att jag får leva ett liv med någorlunda självstyre, med en känsla av frihet; leva ut mina passioner och ägna mig åt kreativt skapande – att få skriva till dig.

-reklamannons-


Om du gillade inlägget så får du gärna dela vidare.  Du kan hålla dig uppdaterad och få tillgång till mer upplyftande och inspirerande information genom att skriva in dig på nyhetsbrevet. Lämna en kommentar nedanför. 🙂

All framgång, lycka och kärlek. 
Albin Karlsson.

Albinhttps://www.ettpositivtsinne.se
Skriver upplyftande saker.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

65,724FansGilla
22,133FöljareFölj
268PrenumeranterPrenumerera
Psykologi, tacksamhet, hälsa, Ett Positivt Sinne, Motivation, Inspiration, Framsteg, Depression, Mentalt Stark, Mental Träning, Influenser, Självkänsla, Självförtroende, glädje,Psykologiskt Stark

3 Saker Psykologiskt Starka Människor Gör Varje Dag

1
Här nere kan du läsa om tre saker psykologiskt starka personer gör varje dag för att må bra och vara på sin topp. De säger...